Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Голосно, тихо, пошепки»: як звучить і мовчить світ
Як пізнати світ через звук та тишу? Відповідь на це запитання – у новому  picture book  «Голосно, тихо, пошепки» від Творчої майстерні «Аґрафка». Художники Романа Романишин та Андрій Лесів створили, а «Видавництво Старого Лева» видало унікальну книгу для дітей, яка навчить прислухатись до себе самих та усього, що нас оточує.  
 
Звуки навколо значно різноманітніші, ніж нам здається на перший погляд. Адже звучить не лише голос, а й тіло, місто, кожна мова звучить особливо. Зрештою, тиша теж має особливе звучання. З читанням так само - воно не таке вже й просте, адже це не лише складання букв у слова, а їх - у речення. Це ще й відчитування сенсів та емоцій у малюнках, деталях, композиції. Про багатогранність звуку, який став центральним героєм їхньої книжку, та про читання поза текстом Романа і Андрій розповіли у своїй новій книзі. 
 
«Оскільки книжка має назву «Голосно, тихо, пошепки», вона поділяється умовні три частини: голосну, тиху і «шепітливу», - каже Андрій Лесів. - Між ними немає виділених меж, але вони прослідковуються в ілюстраціях і тематиці. Принцип побудови книжки такий, що на кожному розвороті внизу є одне-два речення основної історії, та меншим шрифтом подано один-два цікавих факти: звідки взялося відлуння, що таке дактиль, чим займаються сурдоперекладач, звукооператор та композитор».
 
 
«Голосно, тихо, пошепки» - пізнавальна книжка-картинка про слух, звук і тишу, про голос і мовчання, про звуки, які ми чуємо і яких не чуємо. Про те як важливо слухати і чути один одного. Ця книга «звучить» багатьма голосами - яскравими кольорами та багатьма цікавими фактами, промовистими візуальними образами. Зануртеся в світ безлічі різних звуків, символічно відтворених на папері, шуму та музики, звуками міста та природи, дізнайтеся, який звук найстаріший у Всесвіті, хто має найкращий слух і який музичний твір є найтихшим. Як спілкуються люди, які не чують і якою важливою в нашому житті є тиша. Читачі познайомляться з головним героями, які проведуть їх сторінка за сторінкою крізь усю книгу.
 
Творча майстерня «Аґрафка» – творчий та сімейний тандем художників Романи Романишин та Андрія Лесіва. Одні з найбільш популярних українських ілюстраторів за кордоном. У 2012 році казка «Ріпка» у переказі Івана Франка та творчо-ілюстративному втіленні «Аґрафки» увійшла до світового каталогу найкращих дитячих книжок «Білі круки». У 2013 році зі збірки «П’ятикнижжя» Грицька Чубая почалася співпраця ілюстраторів з «Видавництвом Старого Лева». На сьогодні у видавництві вийшло п'ять авторських книг Романи Романишин та Андрія Лесіва — «Антоміми» (2014), «Зірки і макові зернята» (2014), книжка-картонка «Мій дім і речі в нім» (2015), «Війна, що змінила Рондо» (2015), «Голосно, тихо, пошепки» (2017). Книга «Зірки і макові зернята» отримала відзнаку Міжнародного дитячого книжкового ярмарку в Болоньї. Книга «Війна, що змінила Рондо» отримала відзнаку журі Міжнародного дитячого книжкового ярмарку в Болоньї та увійшла до каталогу «Білі круки». Обкладинка «Аґрафки» до книжки «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» Люсі та Стівена Гокінґів увійшла до довгого списку призерів «The Global Illustration Award» на Франкфуртському книжковому ярмарку.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage