Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Електронні бібліотеки досліджуватимуть попит на паперові книги
Американське видавництво «Smashwords» уклало контракт з електронними бібліотеками. Взамін на доступ до всіх книжок видавництва бібліотеки надаватимуть статистичні дані про те, які видання користуються більшим попитом. Систему збору інформації щодо вподобань читачів уже активно використовують «Amazon» та «Barnes&Noble», проте ці дані ще не потрапляли у відкритий доступ.
 
Угода між видавництвом паперової книги та електронними бібліотеками дасть чудову можливість отримувати інформацію про інтереси читачів та їх зауваження щодо видань з перших рук. Це допоможе видавцям скорегувати видавничі плани, а письменникам вкаже напрямок діяльності.
 
Система дослідження досить проста: клієнт за певну плату отримує доступ до видання, а електронна бібліотека відслідковує процес читання книги на гаджеті клієнта. Так можна дізнатися, які книги були дочитані, які покинули на середині, а від читання яких відмовились взагалі.
 
Електронні бібліотеки вже мають певну базу досліджень. Виявлено, що романи та біографії користуються більшою популярністю, ніж ділова чи релігійна література. Топ рейтингів посідає еротична література. Ресурс «Oyster» зазначає, що поділ книги на короткі розділи збільшує шанс її повного прочитання на 25%.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage