Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дитяча субота у Книгарні «Є» з Катериною Бабкіною, Шапочкою і китом
Фото - Олена Жеронкіна
У суботу, 23 січня, у київській Книгарні «Є» Катерина Бабкіна зустрілась із найменшими читачами та їхніми батьками, щоб розповісти їм про свою нову дитячу книгу, що вийшла у ВСЛ, та її головних героїв – хлопчика Шапочку та його друга – справжнісінького кита.  
 
«Маленький хлопчик, герой книжки, зустрів кита і дружить з ним, - розповідала авторка. - На цьому закінчується дитяча історія і починається історія більш доросла, тому що життя хлопчика Шапочки – зовсім не те життя, про яке зазвичай пишуть у дитячих книжках.  Шапочка хворіє на рак, не може спілкуватися з однолітками та робити багато речей, які роблять діти у його віці. Але Шапочка веселий,  щасливий, планує своє майбутнє навіть попри те, що він не знає, скільки того майбутнього йому відведено».
 
 
Катерина зазначила, що діти, які живуть таким життям, як Шапочка, потребують допомоги. І часто ця допомога  дуже дорога. Письменниця за підтримки «Видавництва Старого Лева»  протягом 2016 року збирається зібрати мільйон гривень для фонду «Таблеточки», що опікується дітьми, хворими на рак крові. 5 гривень з продажу кожного екземпляра книги «Шапочка і кит» ВСЛ перераховує фонду.  
 
Крім того, під час зустрічі з письменницею, маленькі та дорослі читачі всі разом створювали паперових китів та писали на них свої побажання та теплі слова. Усі кити «попливуть» до діток, які зараз знаходяться на лікуванні у Відділення хіміотерапії онкогематологічних захворювань лікарні «Охматдит».  
 
 
На презентацію завітала Варя - сестра дівчинки Даші, яка стала одним з прототипів головного героя книжки - Шапочки. «Мама Даші та Варі була одним з моїх консультантів під час підготовки до написання книжки, - розповіла Катерина Бабкіна. - Даша хворіла на рак крові, рік пробула в лікарні, потім лікувалася вдома. Їй довго не можна було ні гуляти, ні гратися з домашніми тваринами, вона мусила дотримуватися суворої дієти. І Даша з усім цим впоралася». 
 
«Даші вже краще, - сказала Варя, - вона зараз у бабусі, і тепер у неї навіть є кіт, з яким їй можна гратися».
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage