Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Добро завжди перемагає»
Відомі українські письменники презентували у Львові збірку різдвяних історій. «Різдво все одно має прийти, і мають перемогти сили добра», – переконана Мар’яна Савка, авторка однієї з історій збірки «13 різдвяних історій». Дух Різдва закарбували на папері Софiя Андрухович, Галина Вдовиченко, Марiанна Кiяновська, Мар’яна Савка, Андрiй Бондар, Сергiй Жадан, Iрена Карпа, Лариса Денисенко, Андрiй Курков...
 
«Видавництво Старого Лева», де була сформована збірка, поставило перед відомими письменниками однакове завдання: написати добру різдвяну оповідь. Проте «13 різдвяних історій» вийшли дуже різні за емоційним забарвленням. «Дзвінка Матіяш написала притчу. Костянтин Москалець – філософську історію. Є справжні сюжетно-різдвяні. Є навіть містерії. Історії Софії Андрухович та Андрія Бондаря стосуються їхніх переживань, пов’язаних із побутом, який вони переживали кілька зим, коли жили далеко за містом в селищі. Галина Вдовиченко написала дуже несподівану історію, а Андрій Курков представив містерію. Але однозначно, що Ірена Карпа, Сергій Жадан та всі інші автори у цих оповідях були самими собою», – запевнила Мар’яна Савка.
 
Як і годиться, без чарів при укладанні різдвяної збірки не обійшлось. «Коли ми говорили з ілюстраторами, як же ж буде називатись ця книга, ще не знаючи кількості історій, ми подумали: нехай буде їх 13! 13– це гарне число, це рік, який минає... Магія чисел, напевно, таки існує, бо ми отримали рівно 13 історій. А ще ця книга вийшла з друкарні у п’ятницю, 13-го», - каже пані Мар’яна.
 
У «Видавництві Старого Лева» запевнили: якщо читачам припаде до смаку видання, то у 2014 році свої історії розкажуть й інші автори, адже хороших прозаїків в Україні не бракує.
 
Олена ГУТИК
 
Фото Оксани ПРОХОРЕЦЬ
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage