Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Діти чекають: 5 книг до Миколая
Анастасія Герасимова, Сultprostir
 
Хорошим діткам розумних батьків святий Миколай приносить книжки. Cultprostir вирішив трохи допомогти старенькому й обрав кілька чудових історій, бо свято наближається!
 
 «Велика книжка кролячих історій»
 
Женев’єва Юр’є, Люк Жуанніго
 
Видавництво «Рідна мова», 2016
 
Татусь Онисим і тітонька Цинія виховують п’ятьох кроленят. Як і всі маленькі дітки, Розмаринчик, Сироїжка, Вогник і решта їхніх братів та сестер є дуже самостійними, хоч дорослі кролі частіше кажуть «неслухняними». Якось велика родина переїде у новий будинок. Ось тоді й почнуться справжні пригоди! Чаювання з пожежниками, майстрування морквинкомобіля, зустріч із чарівником на карнавалі, перемога над підступними котами, подорож на повітряній кулі, диво-Різдво… І все це з віршиками, пісеньками і неймовірними ілюстраціями, які можна розглядати із замилуванням і захопленням. «Велика книжка кролячих історій» стане чудовим подарунком для дошкільнят, віком від 3 до 5 років. Пригоди непосидючих кроленят дуже популярні у Франції, де отримали продовження в ще кількох виданнях, альбомах, дисках і розмальовках. І це недивно, адже Женев’єва Юр’є, яка є бабусею дев’ятьох онуків, добре знається на тому, як зацікавити малечу читанням.
 
 «Фантастичні історії на добраніч»
 
Ервін Мозер
 
Видавництво «Чорні вівці», 2016
 
Уявіть, що десь в одному казковому світі мешкає кіт, що читає на горищі книжки й не звертає уваги на мишей; відбувається чудернацьке авіа-шоу, на якому перемагають качки в каструлях; повзає велетенський равлик, що носить на собі справжній дім для жучків і метеликів, а небом ширяє кабачковий літак. У Ервіна Мозера повно таких неймовірних розповідей, всю чарівність яких дорослим не зрозуміти, але малюки від 4 років будуть у захваті. Кожне невеличке оповідання оформлене прекрасними ілюстраціями, перетворюючи всі 240 сторінок на дивовижну подорож у край простих, милих історій, які підкорюють своєю наївною щирістю.
 
Ервін Мозер – відомий австрійський дитячий письменник, лауреат численних літературних премій. Його книги перекладено 20 мовами. Добрі історії Мозера в супроводі оригінальних ілюстрацій з’явилися в 1980-і роки. Майбутній письменник працював у типографії. Побачивши, як виглядають і що містять дитячі книжки, незадоволений Мозер вирішив змінити ситуацію – і зробив це з великим успіхом.
 
«Справжнє диво»
 
Олег Чаклун
 
Видавництво  «Фонтан казок», 2016
 
Що таке дива? Ви бачили дива? Де бувають дива? Можливо, вони живуть у серці кожного сміливого хлопчика чи мрійливої дівчинки? А буває так, що дива ховаються у морських хвилях і співах лісових пташок. У творах чудового українського автора Олега Чаклуна трапляється все! Казки з цієї книжки – це проникливі історії, які сподобаються дітям, але про дещо нагадають і дорослим. Наприклад, про те, що дива бувають простими, але від цього не менш цінними, як сніговик з першого снігу чи веселка, про те, що ми дуже часто поспішаємо, не встигаючи бути щасливими… Втім, «Справжнє диво» − видання для діточок, тому не будемо розпорошувати аудиторію. Книжка має дуже позитивні ілюстрації Марти Кошулінської, які ідеально вгадують настрій оповідок Чаклуна. «Справжнє диво» підійде для дітей від 4 до 6 років.
 
 
 «Маленька книжка про любов»
 
Ульф Старк
 
Видавництво Старого Лева, 2016
 
Жив собі хлопчик на ім’я Фред, що шведською означає «мир». Він ходив до школи, працював, продаючи ялинки, сумував за татом, який пішов на війну, але головне – Фред зберігав велику таємницю. Ця таємниця сиділа за сусідньою партою, мала каштанове волосся, що здавалося завжди наелектризованим, а звали її Ельсою. Події «Маленької книжки про любов» розгортаються взимку, саме напередодні та під час Різдва, коли, як відомо, трапляються дива. Тому кохання Фреда виявляється взаємним, приклеєні до скелета гітлерівські вуса стають приводом для гордості в школі, а вищі сили, що завжди все бачать, дарують родині єднання. Ця історія про перше дитяче кохання була зобов’язана закінчитися добре, адже в світі й так забагато туги й несправедливості.
Ульф Старк – письменник-чарівник, його історії мають багате емоційне тло, на якому виростають незабутні персонажі. «Маленька книжка про любов» − видання для молодшого та середнього шкільного віку, хоча дорослим теж дозволено тишком підчитувати, адже любові забагато не буває. 
 
«Українські казки»
 
Видавництво Vivat, 2016
 
У разі, якщо ви взагалі не знаєтеся на дитячій літературі, але дуже хочете подарувати хорошу книжку малечі, довго не обирайте. «Українські казки», ілюстровані прекрасними малюнками, – саме те, що треба під час подарункової лихоманки. «Про Сонце, Мороз і Вітер», «Казка про Котика і Півника», «Бобові зернята» та ще кілька невмирущих хітів народної творчості вчать дружити, бути вдячними за добрі справи, відшукувати несподівані рішення у безвиході. Підходить до широкої вікової аудиторії − майже від народження і до моменту, коли Діда Мороза більше нема, а Святий Миколай все одне прийде. Як пишуть у підручниках з педагогіки, «казка – це дивовижний за силою психологічного впливу засіб роботи з внутрішнім світом дитини, потужний інструмент її особистісного розвитку». Які після цього можуть бути сумніви?!
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage