Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

День народження «Нескінченної історії» та святковий дудл від Google
 
1 вересня 1979 року світ побачила книга німецьокого письменника Міхаеля Енде «Нескінченна історія», яка з того часу стала частиною світової культури. Твір став ще більш популярним після екранізації 1984-го року. Google відсвяткував 37-річчя книги особливим дудлом, створеним за мотивами твору та з використанням кадрів з найвідомішої екранізації. 
 

 
У четвер, 1 вересня, святковий дудл могли бачити країни Північної та Південної Америк, більшість країн Європи, Японія та Південна Корея. 
 
Хто написав «Нескінченну історію»?
 
Німецький письменник Міхаель Енде. Народився у м. Гарміш-Партенкірхені  12 листопада 1929 року. Він був єдиною дитиною сюрреалістичного художника Едгара Енде. Автор почав писати сатиричні  ескізи, згодом писав  кіно- і театральні рецензії для мюнхенського радіо.
 
Одного разу друг Енде попросив його написати текст до дитячої книги, яку він хотів би проілюструвати. Так народився перший бестселер письменника – «Джим Баттон і машиніст Лукас». І хоча тоді Енде казав: «Я не мав ні найменшого уявлення про те, як написати дитячу книгу», надалі він присвятив себе літературній творчості. Його найвідомішою книгою до сьогодні залишається «Нескінченна історія». 
Помер письменник 28 серпня 1995-го у віці 65 років.
 
 
Про що ця книга?
 
Ця казка у казці розповідає історію хлопчика  Бастіяна Букса, який, втікаючи від хуліганів, ховається в антикварному книжковому магазині. Там він натрапляє на книгу під назвою «Нескінченна історія» - казку про країну Фантазію. Вона цілком захоплює його увагу. А згодом юний Бастіян розуміє, що не просто читає твір, а й може впливати на долю Фантазії та її жителів. 
 
 
Найдорожчий фільм у Німеччині
 
Першу частину книги через 5 років після її виходу екранізували компанія Warner Brothers та режисер Вольфганг Петерсен. У той час це був найдорожчий фільм німецького виробництва - близько  26 мільйонів доларів.
 
Але те, що у кінокартині розповідається лише половина історії, викликало в Енде люте обурення. Письменник назвав стрічку огидною і сказав, «що фільм... є гігантською мелодрамою  з кітчу, торгівлі... і пластику». Він зажадав, щоб його ім'я прибрали з переліку творців картини, кажучи, що «творці фільму просто не розуміли книгу. Вони лише хотіли заробити грошей».
 
Ще дві екранізації були здійснені у 1990 і 1994 роках.
 
А ще італійський композитор Джорджо Мородеро написав за мотивами книги пісню, лідер гурту «Kajagoogoo» на ім`я Лімаль її виконав. 
Слухаймо 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage