Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Читання книг замість шкільних домашніх завдань
 
Початкова школа у містечку Форт-Вільям (Шотландія) скасувала домашні завдання, замінивши їх читанням книг. Проти домашніх завдань для школярів виступили учні та батьки, мотивуючи тим, що дітям потрібен час для відпочинку, читання та для того, «щоб просто побути дітьми». 
 
Школа ініціювала голосування стосовно цього нововведення, і майже 80% учнів і 62% батьків підтримали ідею. Проте думки самих вчителів з цього приводу розділились порівну. 
 
«Дуже важливо, щоб всі учні розвивали здібності вчитися самостійно, – вважає представник профспілки вчителів, – і домашнє завдання – один зі способів підтримки такого роду самостійного навчання, але не єдиний».
«Домашнє завдання займає багато часу і досить часто дитина після школи та гуртків повертається додому о 20:00, – розповідає 30-річна Сьюзен Кемпбелл, чий 8-річний син навчається у цій школі. – Син повинен йти спати, але замість цього ми разом сидимо і робимо домашні завдання». 
 
«Діти мають так багато справ за межами школи, - каже Баррі Хатчісон, 38-річний батько однієї зі школярок. – Їм потрібен час на те, щоб просто побути дітьми».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage