Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Чи люблять діти читати? Нове дослідження
 
Видавництво «Scholastic» опублікувало результати опитування «Kids & Family Reading» щодо читацьких уподобань дітей. Дослідження охопило англомовних читачів у віці від 6 до 17 років з США, Великобританії, Індії та Австралії.
 
Реципієнтів запитували про їхні улюблені книги, про те, які теми та ілюстрації вони хотіли б бачити у дитячих виданнях, чи ставляться вони до книг як до розваги тощо. Як показало дослідження, більшість дітей отримують задоволення та радість від літератури. 86% опитаних вважають, що читання є важливим  і позитивно вплине на їхнє майбутнє. При цьому 58% з них люблять читати задля розваги.
 
Проте чимало школярів мають складності із пошуками цікавої книги. 41% дітей постає перед труднощами у виборі книги, і чим дорослішими стають діти, тим актуальнішим є для них це питання. При цьому з проблемою вибору стикаються 26% завзятих читачів та 57% тих, хто рідко бере до рук книгу.
 
Що стосується батьків – 29% з них розповідають, що їхні діти потребують допомоги у виборі літератури, зокрема для читання як відпочинку чи розваги. Попри те, що діти часто стикаються з такою проблемою, це не спиняє 45% хлопців та 36% дівчат знаходити цікаві для себе твори. 
 
Як свідчать результати опитування, особливу насолоду і батькам, і дітям приносить читання вголос. 72% дітей та 77% дорослих вважають це особливим часом, який можна провести разом із родиною. 
 
 


Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage