Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Антон Санченко: «Я працюю з міськими легендами»
У середу, 13 липня, письменник та перекладач Антон Санченко у київській Книгарні «Є» презентував читачам свою нову книжку «Земля Георгія», що вийшла у «Видавництві Старого Лева».  Разом з модератором Галиною Ткачук говорили про реальність описаних у книжці історій, про море та, звичайно, про Землю Георгія, адже саме ці теми поєднують шість повістей збірки. 
 
«Усі повісті об’єднує Грузія – саме туди різними шляхами намагаються потрапити герої, - розповідав Антон Санченко. - Це тексти різних часів, і мені було цікаво ще раз перечитати твори, які я писав, наприклад, у 1993 році. Є можливість порівняти, як пишуть молоді та поважні письменники. У художній літературі про трагедії пише молодь. Старші не сприймають як трагедію, що б не відбулося, вони вже бачили різне і сприймають все простіше».
 
Розповів автор і про реальність історій, описаних у книжці. «Я не працюю з фактами, я працюю з міськими легендами. Є, наприклад, історія, яку мені розповідали п’ятеро незнайомих між собою людей. Я зрозумів, що це епос, і треба це записати його якомога точніше. Якісь дрібниці у їхніх розповідях можуть розходитися, але основа реальна. Досвід, описаний у книжці, багато у чому і мій, хоча назви придумані, а збіги - випадкові».
 
 
Антон Санченко розповів про життя моряків, про риболовлю та контрабанду, про історичні аналогії між Грузією та Україною та про та звертання у книжці до молодих читачів.
 
«Я вважаю, що всі книжки треба читати до 25 років, коли складається уявлення про навколишній світ. Художні книжки – це найбільш економний спосіб скласти уявлення про світ. Вони дають моментальний знімок чогось. Не тільки фактичні речі, але й речі настроєві, емоційні. І я намагаюся зробити так, щоб з моїх книжок людина багато чого могла дізнатися».
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage