Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Андрій Бачинський: «Ця історія сповнена життям»

У рамках спільного проекту «Видавництва Старого Лева» та Львівської обласної бібліотеки для дітей під назвою «Бібліотека Малого Лева» письменник Андрій Бачинський зустрівся з читачами Стрийщини і презентував їм свою нову книгу «140 децибелів тиші». Автор завітав у бібліотеки сіл Угерсько, Дашава, Загірне та міста Стрий.

Усі чотири зустрічі були надзвичайно теплими та привітними. Андрій розповів про свою книгу, про дітей із вадами слуху, яких знав у дитинстві, про те, як товаришував та конфліктував з ними. Розказав, що написав цю книгу дуже швидко, а в основу її лягла реальна історія - існує прототип головної героїні книги Яринки. Дітей же у той час цікавило, коли автор почав писати, звідки черпає ідеї для творів, що читає сам та як реагують на його книжки його діти.

Автор також поділився своїми спостереженнями за життям неповносправних людей в Україні та за кордоном: «Якщо у світі люди із різними фізичними вадами мають такі ж самі можливості, як і здорові, всюди для їхньої зручності безліч пристосувань, то в Україні все не так добре. Навіть ті ж діти з вадами слуху в школі-інтернаті проявляють себе як розумні, талановиті та надзвичайно щирі учні. Але коли приходить час вийти за межі інтернату, на них у цьому великому світі нічого не чекає». Андрій сподівається, що ця книга навчить читачів помічати, що довкола нас є безліч людей з особливими потребами, які є дуже творчими та цікавими особистостями  і мають право на таке ж повноцінне життя, як і всі інші.

«І хоча «140 децибелів тиші» - книга, яка піднімає дуже важливу соціальну тему, вона не є дуже сумною чи песимістичною. Ця історія сповнена життям, радістю і безліччю смішних моментів», - зауважив Андрій Бачинський.

Більше фото з події

  

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage