Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

8 очікуваних новинок ВСЛ: екранізований бестселер, роман із постів у Facebook та спогади про Скрябіна
Кучеренко Дар’я, Друг Читача
 
Продовжуємо формувати списки побажань до Форуму Видавців. Цього разу знайомимося з 8 цікавими книжками від «Видавництва Старого Лева».
 
1. Трейсі Шевальє «Дівчина з перловою сережкою»
 
 
Трейсі Шевальє — американо-британська письменниця й авторка історичних романів. Вона написала книгу на основі історії створення картини Яна Вермера «Дівчина з перловою сережкою». Оповідь ведеться від імені дівчини з портрета.
Ґріт змушена йти в служниці, щоб прогодувати себе й допомогти родині батька. Роман — це історія тамованих почуттів дівчини, її боротьби між прихованими бажаннями, мріями та суспільними стереотипами того часу. І звісно, це історія одного портрета. Роман, спроможний розчулити й вразити навіть найбільших циніків.
 
2. Елізабет Гілберт «Природа всіх речей»
 
 
У ВСЛ уже виходив друком бестселер Ґілберт «Їсти, молитися, кохати». Роман «Природа всіх речей» перенесе нас у минуле, у XVIII—XIX століття. Це епоха наукових експедицій і революційних просвітницьких ідей.
 
Головну героїню Алму Віттекер суспільні приписи тримають у рамках раціонального, проте кохання й жага до знань спонукають її до пошуків. Алмина історія — це пристрасна й захоплива мандрівка людського розуму, спроба пояснити суть усього на світі. Чи вдасться їй стати визнаним ботаніком поряд із відомими науковцями-чоловіками? Адже Алма Віттекер мала всі шанси затьмарити навіть Чарльза Дарвіна.
 
3. Таня Малярчук «Забуття» 
 
 
Головним героєм цього роману Таня Малярчук обрала В’ячеслава Липинського.
 
У книжці переплітаються дві сюжетні лінії, історична та сучасна. «Забуття» — це мій роман про ХХ століття, мої сто років, але не самотності, а втраченої пам’яті, — каже Таня Малярчук. — Це спроба згадати забуте. А також об’єднати індивідуальне і колективне українське, історичну достовірність і художню вигадку, кохання і покликання, божевілля і здоровий глузд, якого, втім, у цьому романі, мабуть, найменше. Його основою несподівано для мене самої стало життя політика-невдахи і пристрасного мислителя В’ячеслава Липинського. Українці дуже перед Липинським завинили. … Цей роман — данина моєму корінню. Я мусила його написати». 
 
4. Богдан Логвиненко «Перехожі»
 
 
Це вже третя книга журналіста, музичного менеджера, письменника, критика й мандрівника Богдана Логвиненка.
 
Логвиненко п’ять років подорожував світом й декілька років жив у Південно-Східній Азії. У книгу увійшли короткі й влучні нариси про людей, яких мандрівник зустрів під час своєї подорожі Таїландом, Лаосом, В’єтнамом, Малайзією та Сінгапуром. 86 історій з 88-ми свого часу були опубліковані на сторінці Богдана Логвиненка у Facebook. 
 
5. Жайме Лернер «Акупунктура міста»
 
 
Жайме Лернер — бразильський архітектор, політичний діяч, проектувальник міст і консультант ООН з питань міського планування. Його книжка оповідає про те, як перетворити міс­то на затишний і улюб­лений дім. Ставши мером занедбаного і похмурого мегаполіса, Лернер із однодумцями спромігся перетворити його на квітучий парк, переконавши городян, що й промислове місто здатне дарувати насолоду, комфорт і відпочинок.
 
6. Джеймі Олівер «Готуємо з Джеймі»
 
 
Джеймі Олівер — відомий англійський шеф-кухар, автор популярних книг і телепрограм, популяризатор здорового харчування. Кулінар переконаний, що з його книгою ви пізнаєте основи кухарського мистецтва, навчитеся обирати продукти й смачно готувати, навіть якщо ви новачок у цій сфері. 
 
7. theUKRAINIANS II: історії успіху
 
 
Перша частина книги вийшла у ВСЛ весною 2015 року. У другій книзі також також зібрано 20 мотивуючих розмов, опублікованих в онлайн-журналі The Ukrainians.
 
Герої книги — успішні українці, які показали на власному життєвому прикладі, як не поступатися власним принципам та цінностям, не зупинятися і йти вперед, реалізуючи творчі ідеї та проекти, заради успішного розвитку України.
 
8. Ольга Кузьменко «Група „Скрябін“ та друзі по сцені»
 
 
Навесні 2015 року у ВСЛ вийшла книжка Ольги Кузьменко «Моя дорога птаха. Мамина книжка», куди увійшли розповіді про Андрія Кузьменка, його казка «Тарасик, тролейбус і святий Миколай» і тексти пісень Скрябіна.
 
До другої книги входять не лише спогади Ольги Михайлівни, а й розповіді музикантів — друзів Кузьми по сцені. Із книги ви дізнаєтеся про історію створення групи «Скрябін», творчий шлях Кузьми-сина, Кузьми-друга й Кузьми-музиканта, якого за життя назвали культовим виконавцем, а тексти його пісень нині цитують і називають пророчими.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage