Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«140 децибелів тиші» Андрія Бачинського - інший погляд на реальність
У п'ятницю, 11 вересня, в «Основній читальні» Національного музею ім. А. Шептицького відбулася презентація книжки Андрія Бачинського «140 децибелів тиші», що вийшла у «Видавництві Старого Лева». Під час зустрічі обговорювали проблеми дітей з обмеженими можливостями, необхідність запозичення іноземного досвіду виховання і комунікації з дітьми, які мають фізичні вади.
 
«Писалася книжка дуже швидко, буквально два тижні, - зізнається Андрій Бачинський. - Через специфіку описаних історій і піднятих проблем багатьом давав її читати. Першою книжку прочитала львівська письменниця Оксана Сайко. Потім наважився дати Оксані Думанській, яка й запропонувала твір «Видавництву Старого Лева».
 
Своїми враженнями від книги поділилася й модератор розмови, керівник відділу маркетингу та зв'язків з громадськістю ВСЛ Оксана Зьобро: «Книжка виглядає дуже правдоподібно. Це колоритна, точно описана і дуже реалістична історія». «Епізоди на Привокзальному ринку чи біля цирку я бачив сам, - підтверджує автор, - щось чув від вихованців інтернату. Тому книжка - це зібрання реальних історій під однією сюжетною лінією».
 
Андрій та Оксана розповіли про заплановану на майбутнє презентацію книжки «140 децибелів тиші» в інтернаті для глухонімих дітей. «Ці діти щирі, класні, - ділиться спогадами Андрій Бачинський. - Насправді там досить приємна атмосфера, охайні приміщення, людяні викладачі… Я очікував на зовсім інше. З глухонімими дітьми може бути складно спілкуватися через їх прямоту і чесність. Не знаю, як вони сприймуть книжку. Бо для них зустріч із письменником незвична. Крім того, діти очікують, що це буде історія про інтернат і про них самих».
 
Оксана Зьобро: «Те, що я вважаю найціннішим у цьому творі - це підняте питання: що робити, коли дитина виходить з інтернату? Власне питання не тільки в тому, що робити їй, але й що робити нам, суспільству, яке не знає її особливої мови. Мені здається, що ми можемо спробувати інтегруватися у спілкування з ними хоч якоюсь мірою».
 
На завершення Оксана Зьобро зазначила головну місію книжки Андрія Бачинського: «Діти з інтернату мають зрозуміти, що світ не без добрих людей. Книжки завжди дозволяють подивитися на ситуацію під іншим кутом. А для таких дітей важливо читати книги, де вони - головні герої історій, які завершуються добре».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage