Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

10 книжок про відомих людей, або Що ми не знаємо про Гоголя, Клінтон і Воргола
Пропонуємо вашій увазі книги 2016 року, що дають змогу побачити життя політиків, медійників, підприємців та митців із різних, часто несподіваних, сторін.
 
Джордан Белфорт «Вовк з Волл-стріт», КМ-Букс
 
Джордан Белфорт – багатій, мотиваційний спікер та колишній брокер. Він зажив такої лихої слави, як іще ніхто в історії американських фінансів. Його засудили за шахрайство та незаконні маніпуляції з цінними паперами, тож Белфорт провів 22 місяці у в’язниці.
 
У 1990-ті цей кмітливий підприємець заробляв тисячі доларів на хвилину, мав чарівну дружину і двох діточок, й при цьому жменями ковтав пігулки, жбурляв на вітер гроші й не пропускав жодної повії. У своїй автобіографії Джордан Белфорт розповідає всю правду про темний бік славнозвісної Волл-стріт. 
 
Карен Блюменталь «Стів Джобс: людина, яка мислила по-іншому», Навчальна книга Богдан
 
У цій книзі описано запаморочливі злети та карколомні падіння комп’ютерного гуру Стіва Джобса, від звістки про смерть якого людство здригнулося в 2011 році. Такі особистості приходять у наш світ, щоби радикально його змінити. Джобсові таке вдалося, унаслідок чого зараз живемо в ері комп’ютерів, згадуючи добрим словом піонерів цієї справи.
 
Книга увійшла до рейтингу Goodreads «100 біографій та мемуарів, які слід прочитати за життя». 
 
Кетрін Інгрем «Це Воргол», ВСЛ
 
Енді Воргол є однією з найвідоміших та найбільш суперечливих особистостей у мистецтві другої половини XX століття. Протягом усього життя він створював безліч історій навколо своєї персони та став основоположником поп-арту, довівши, що мистецтво може бути прибутковим. Ілюстрований життєпис художника, неймовірні факти з його біографії і знамениті картини, розкажуть про життя та творчість митця-новатора. 
 
Ешлі Венс «Ілон Маск: Tesla, SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє», ТАО
 
Ілон Маск – підприємець-новатор, авантюрист і прототип Тоні Старка. Кажуть, що після Стіва Джобса Маск більше за будь-якого іншого підприємця задає планку можливого в технологіях. Автор книги Ешлі Венс Венс вважає, що Маск поєднує в собі найкращі риси таких легендарних інноваторів, як Томас Едісон, Генрі Форд, Говард Х’юз і вже згаданий Стів Джобс.
 
У книзі Венс подає незалежний і різносторонній погляд на життя й досягнення підприємця Кремнієвої долини. Автор провів більше 50 годин в бесідах з Ілоном Маском й опитав близько 300 осіб. Він мав на меті розповісти історію заснування PayPal, Tesla Motors, SpaceX і SolarCity, а також історію самого Ілона: людини, яка змінила обличчя сучасної промисловості.
 
Лі Куан Ю «Із третього світу в перший», КМ-Букс
 
Лі Куан Ю — перший прем’єр-міністр Республіки Сінгапур, один з творців сінгапурського «економічного дива», що був при владі близько тридцяти років. «Із третього світу в перший» — книга його спогадів, які охоплюють період з 1965 по 2000 рік.
 
У 1965 році Сінгапур здобув незалежність. З того часу його батькові-засновнику, Лі Куану Ю, довелося вирішити чимало проблем: як побудувати мирні відносини із вороже налаштованими сусідніми державами, як забезпечити людей житлом та й взагалі підвищити рівень їхнього життя, як налагодити постачання води, як позбутися небезпечних комуністичних партій. За роки свого управління крихітною державою Лі Куан Ю спромігся зробити, здавалось би, неможливе. 
 
Гілларі Клінтон «Важкі рішення», Наш Формат
 
Поки світ напружено стежить за президентськими перегонами в США, ми маємо змогу прочитати книгу Гілларі Клінтон про виклики, з якими вона зіткнулася на посаді Держсекретаря США. Це розповідь із перших вуст про її стосунки з лідерами різних країн, оцінки політичних, економічних, історичних подій. Мемуари Клінтон увійшли до переліку бестселерів The New York Times. У перший тиждень після виходу книги було продано 100 тисяч примірників. 
 
Петро Кралюк «Таємний агент Микола Гоголь»,  ВСЛ
 
Книга — це спроба авторського дослідження контроверсійної гоголівської повісті «Тарас Бульба» з погляду ролі цього тексту в культурно-політичному дискурсі як у ХІХ столітті, у добу романтизму, так і в нинішні часи. Петро Кралюк розглядає місце «Тараса Бульби» в різних системах координат: імперській російській, провінційній малоросійській, польській, єврейській тощо. Окрім того, у книзі висловлено сміливі припущення щодо біографії самого Гоголя. Тож дослідження зацікавить не лише фахівців-філологів, а й усіх, кому цікава одіозна постать геніального письменника.
 
«Павло Скоропадський», КМ-Букс
 
У біографічній серії “Творці державного престижу” Видавничої групи “КМ-Букс” вийшло 11 книжок про визначних історичних діячів, з якими насамперед асоціюється становлення державності й незалежності України. Як відомо, історія рухається по спіралі. Тож вивчати досвід предків, вчитися на їхніх помилках нині необхідно, як ніколи.
 
Павло Скоропадський — визначний український державний і політичний діяч, воєначальник, останній гетьман України. Одна з найсуперечливіших постатей історії України початку 20 століття. Книга вмістила біографію Павла Скоропадського та описи найважливіших історичних подій, творцем, учасником і свідком яких він був. 
 
Василь Деревінський «В’ячеслав Чорновіл: дух, що тіло рве до бою», Віват
 
Видання розкриває феномен В’ячеслава Чорновола, його багатогранну, харизматичну та яскраву постать. Монографія окреслює важливі моменти життя лідера Народного руху України та народного депутата України, журналіста. У книзі досліджуються основні чинники формування його світогляду й активної громадської позиції та розкриваються найімовірніші причини смерті відомого політика.
 
Олександр Роднянський «Виходить продюсер», Брайт Стар Паблішинг
 
Це перша книжка українською мовою, в якій у подробицях розповідається про кінематограф і телебачення, про те, як вигадують і створюють серіали та фільми і як продюсери допомагають формувати спосіб життя мільйонів — і, як наслідок, світ, що нас оточує.
 
Олександр Роднянський на власному досвіді пізнав усі таємниці медіабізнесу: він був режисером-документалістом, керував медійними компаніями в Україні («1+1») та Росії («СТС») і був продюсером понад 30 художніх фільмів.
 
 
 Ми підготували оновлений перелік книжок про відомих людей, котрий можна переглянути тут
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage