Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Вивчати хімію можна весело!
 
Ця книжка — ще один доказ того, що точні науки можуть бути цікавими та захоплюючими. Сьогодні поговоримо про хімію. Про ту хімію, що оточує нас всюди. Для того, щоб хімія не була важкою і нудною у вивченні різноманітних формул, автор Юлія Смаль розповіла, як можна полюбити цю таємничу науку.
 
Чоловік почав вивчати хімію давним-давно. Наприклад, у Стародавньому Єгипті хімія вважалася чорної наукою, магічною. Вона була доступна тільки жерцям. Її назва звучала так: «Кемет», що в перекладі означало «чорний, чорнозем». А ми й досі дивуємося єгипетському мистецтву муміфікації тіл. А в Стародавній Греції «хімія» звучала як «хумус» (сік рослин або змішування). Один час, слово «хімія» використовувалося при додаванні, змішуванні, розведенні і витримуванні речовин. А в Китаї хімією називали ті процеси, при яких отримували золото і виготовляли еліксир довголіття чи безсмертя. Всі подібні процеси називали словом «кім». Загалом-то, хімія завжди була певним двигуном людства.
 
 
Юлія Смаль, автор книги «Цікава хімія. Життєопис речовин», вважає вивчення хімії найцікавішим процесом у школі. І, для того щоб діти змогли з захопленням поринути у світ науки, їм потрібно дати правильне розуміння і відчуття цього предмета. Сама Юлія не відразу стала письменником. Спочатку у неї з’явилися троє дітей, а вже для них вона почала писати казочки. А ще вона працювала вчителем хімії в школі. А сьогодні, поєднавши знання з хімії, навички викладацької діяльності і подачу матеріалу в формі казки, Юлія Смаль пропонує познайомитися з книгою про хімію. Видання «Цікава хімія. Життєопис речовин» проілюстрували талановиті українські художники Андрій і Діана Нечаевские, які підійшли до процесу створення образів з часткою гумору та іронії.. Малюнки получилися легкими та смішними.
 
 
Поспішіть перед початком навчального року придбати книгу «Цікава хімія. Життєопис речовин», яка допоможе вашим дітям у вивченні цього шкільного предмета. Можливо саме це видання стане відправною точкою для вибору майбутньої професії.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage