Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Ви не повірите, але це – школа
 
Система освіти Фінляндії не перестає дивувати Старого Лева. Нещодавно у фінському місті Еспоо відкрили школу Saunalahti, яка власне на школу у класичному її розумінні не схожа ні ззовні, ні всередині. «Школа майбутнього» вже встигла довести, що зацікавити навчанням можна будь-яку дитину, якщо не прив’язувати її до парти та не змушувати слухати нудні лекції. 
 
Saunalahti цікава вже своєю архітектурою. Ззовні вона схожа на музей, центр сучасного мистецтва, науковий або оздоровчий центр, - на будь-що, тільки не на загальноосвітній навчальний заклад. 
 
На двох поверхах будівлі розташовані дитячий садок, початкова та середня школи, бібліотека, їдальня, театр, молодіжний клуб, спортзал, кухні, лабораторії тощо. Кожного вечора школа перетворюється на центр дозвілля для дорослих, відкриваються майстерні, спортивні секції та інше. 
 
Під час уроків діти можуть сидіти, стояти та навіть лежати там, де їм хочеться. Педагоги підтримують спілкування між учнями під час занять, а роль шкільної дошки виконує великий екран, підключений до спільної мережі. 
Їдальня – вільний простір для спілкування, проведення зустрічей гуртків та навіть концертів. 
 
Шкільне подвір’я максимально адаптоване для активного відпочинку учнів.  А для того, щоб старші діти не заважали малятам чи навпаки, подвір’я розділене на зони для різного віку. 
 
Усі матеріали, використані для будівництва школи – екологічно чисті. В зонах, де можна погратися, побігати та просто подуріти стіни пофарбовані в яскраві кольори. 
Взаємодії з природою допомагають величезні вікна – так діти не відчувають себе запертими у чотирьох стінах. 
Школа цілком відійшла від класичної системи освіти. І це вже дало свої результати: у дітей активно підвищується успішність навчання і знижується кількість неврозів. Крім того, Saunalahti змінює і соціальну ситуацію міста, даючи можливість для розвитку та навчання й дорослим. 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage