Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Всесвіт та час Стівена Гокінґа: чотири фільми про геніального науковця
Сайт Стівена Гокінґа, фото - TED S. WARREN/AP
 
Стівен Гокінґ — відомий усьому світові фізик-теоретик, який увійшов в історію завдяки дослідженням в галузі астрофізики, зокрема теорії чорних дір. Також є автором низки видань - не лише наукових праць для дорослих, а й популярних творів для дітей. Зокрема – написана у співавторстві з донькою Люсі серія книг про хлопчика Джорджа та його космічні подорожі, що виходить українською у «Видавництві Старого Лева». Стівен Гокінґ не тільки став визначною особистістю у галузі астрофізики, а й змінив ставлення до науки сотень тисяч людей. Про непростий шлях науковця зняли кілька фільмів, як документальних, так і художніх. Дивимось! 
 
«Коротка історія часу» - перша документальна стрічка про Гокінґа, яку глядачі побачили у 1991 році. Режисером фільму став Еррол Морріс. Загалом стрічка – це зібрання інтерв`ю астрофізика, а також його колег, родини та друзів.
 

 
У 2004-му телекомпанія ВВС представила фільм «Гокінґ», над яким працював режисер Філіп Мартін. У центрі сюжету – ранній етап життя науковця від докторантури та формування теорії Великого вибуху до боротьби із важкою хворобою. Роль Гокінґа у фільмі зіграв британський актор Бенедикт Камбербетч («Шерлок», «Гра в імітацію», «Доктор Стрендж»).
 

 
Ще один фільм про науковця, цього разу документальний, з`явився у 2013 році. Зняв стрічку режисер Стівен Фінніган. «Гокінґ» - екстраординарна історія з ексклюзивними моментами з особистого життя професора Гокінґа; це подорож у минуле і сьогодення вченого.
 

 
Великої популярності набула стрічка «Теорія всього» 2014 року, знята на основі книги «Подорож у нескінченність: моє життя зі Стівеном» Джейн Гокінґ. Картина розповідає про Стівена і його дружину Джейн від першої зустрічі у Кембриджі 1964-го і протягом усіх років спільного життя.  Режисером кінокартини став Джеймс Марш. Роль Гакінґа зіграв Едді Редмейн («Дівчина з Данії», «Фантастичні звірі і де їх шукати»), Джейн -  Фелісіті Джонс («Інферно», «Бунтар Один. Зоряні Війни. Історія»).
 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage