Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Творити добро легко: як діти читають книги безпритульним собакам
 
В одному із американських притулків для собак – «Humane Society of Missouri» - запровадили унікальну програму під назвою «Притулок любителів читання». За задумом, діти-волонтери навідуються у притулок та читають собакам свої улюблені книги.
 
Ідея такої програми виникла у директора притулку Джо Клепакі. Він вважає, що читання та приємні й  добрі голоси дітей допоможуть наляканим і дещо агресивним псам, які потрапили у притулок з вулиці, стати більш спокійними та адаптуватися до нового середовища. 
 
 
Перші подібні читання відбулися в грудні у різдвяний період.  Результат програми настільки вразив працівників притулку, що вони вирішили проводити подібні заходи на постійній основі. Відтепер діти віком від 6 до 15 років можуть прийти будь-якого дня у притулок та почитати собакам свої улюблені казки та оповідки. 
 
 
Попередньо юні волонтери проходять підготовку: вони вчаться розуміти поведінку собаки, щоб визначити, коли він спокійний, а коли стривожений; і що робити, коли чотирилапий друг надто хвилюється. Потім переходять безпосередньо до читання. Такі зустрічі тривають доти, доки пес не стає помітно спокійнішим. 
 
 
Окрім позитивного впливу на мешканців притулку, ця програма є дуже корисною і для самих дітей, - вважають організатори. Малеча вчиться спілкуватися з тваринами, брати на себе відповідальність за їхню адаптацію та відчуває, що зробила свій внесок у добру справу. 
 
 
«Програма розвиває у  дітей емпатію до тварин. Це мирне і спокійне заняття. Діти спершу бачать страх у цих собак, потім – свій позитивний вплив на них, - говорить Джо Клепакі.  - Це допомагає дітям об`єднувати світ тварин і людей у своєму сприйнятті світу». 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage