Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Топ-10 книгарень світу

HotShowLife  

Ці книжкові магазини – неймовірні. У них ви можливо не знайдете унікальних чи рідкісних видань та не зможете придбати книги за безцінь. Але ці книгарні надихають читати. Їхня чарівна атмосфера  та затишок наче закликають поринути у котрусь із неймовірних історій, в один із фантастичних світів, що стоять на книжковій поличці.

Libreria Alta Acqua (Венеція, Італія)

«Libreria Alta Acqua» - саме те місце у Венеції, відвідати яке має кожен книголюб. Як і саме місто, книгарня знаходиться на воді, тож дістатися до неї можна лише на човні. Безліч видань поскладані у найрізноманітніших місцях, а по центру маленької зали стоїть каное, вщент заповнене книгами.

Bart’s Books (Каліфорнія, США)

Ця книгарня вперше відкрила двері покупцям понад 50 років тому, 1964 року. Сьогодні вона нагадує книгарню-сад. Адже у дворику магазина ви можете сісти під деревом, взяти склянку прохолодного лимонаду і насолоджуватись читанням.

Atlantis (Санторіні, Греція)

Це неймовірно красиве місце розташоване на такому ж чудовому острові Греції. Затишний куточок для книголюбів, а навколо – море. Хіба не мрія?

Book/Shop (Каліфорнія, США)

Це невеличкий книжковий магазин, відомий різними вінтажними дрібничками, що ще більше підсилюють смак читання. Окрім книг, тут можна знайти цікаві плакати, симпатичні обкладинки та закладки для книг тощо.

Word on Water (Лондон, Англія)

Ця книгарня «живе» на катері, що курсує річками та болотами. Але це не єдина «родзинка» книгарні. Оскільки її асортимент складають книги, отримані від держави та різних благодійних організацій, тут можна знайти дивовижні та унікальні видання, яких немає в жодному іншому магазині міста.

Brazenhead Books (Нью-Йорк, США)

Це таємна книгарня, адже про її існування знає не кожен. Раніше її засновник Майкл Зайденберг відкрив книжковий магазин у Брукліні, але через брак коштів згодом мусив його закрити. Тепер він продає давні видання у власній невеличкій, але затишній квартирі.

The Abbey Bookstore (Париж, Франція)

Маленьке симпатичне приміщення, незліченна кількість книг, що поскладані аж до стелі, напівтемне освітлення та джазова музика,  - ось така вона одна з найбільш затишних книгарень Франції.

Books Actually (Сінгапур)

Невеличка і дуже світла книгарня, заснована Кенні Леком, - це суміш унікальних книг і різноманітних старовинних елементів декору, що допомагають створити творчу атмосферу – від друкарських машинок до закладок.

Barter Books  (Алнвік, Англія)

Книгарня, яка причаровує покупців своєю загадковістю і особливим асортиментом. До речі, саме тут в одній із коробок був знайдений відомий воєнний плакат із написом «Keep Calm and Carry On».

Les Bouquinistes (Париж, Франція)

Цілий ряд букіністичних магазинчиків, розташований вздовж Сени, роками користувався популярністю навіть серед письменників. Це й не дивно: різноманіття книг та прекрасний краєвид. Що ще потрібно для «смачного» читання?

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage