Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Смачного читання: книги про їжу та кухарів
 
Їжа – один із невід`ємних елементів людського життя. Вона дає нам сили та енергію, покращує настрій, а інколи навіть надихає на створення шедеврів, як-от творів літератури. Пропонуємо добірку книг, наповнених ароматами їжі та присвячені історіям кулінарів.
 
Джулі Павелл у своїх мемуарах «Джулі & Джулія. Готуємо щастя за рецептом» розповідає історію жінки, що вирішує провести експеримент – протягом року приготувати 524 страви, рецепти яких описані в знаменитій кулінарній книзі Джулії Чайлд «Як оволодіти мистецтвом французької кухні». Що з цього вийде? Чи вдасться героїні досягти мети? І як це змінить її життя? Читайте у книзі та насолоджуйтесь стравами з неї.  
 
До речі, у 2009 році книга була екранізована. У головних ролях – Емі Адамс та Меріл Стріп.
 
 
 
  
 
 
 
Інша книга – «Їжа кохання» Ентоні Капелла. Головна героїня – Лаура – потрапляє в Рим, де одразу закохується в італійську кухню та італійського кухаря. І попри те, що не все складається так, як би того хотілося, видання знайомить читача з красою італійських міст та смаками й запахами італійської їжі. Лише заради цього варто читати книгу.
 
 
 
 
  
 
  
 
 
 
 
 
Ще одна книга, присвячена італійській кухні - «Їсти, молитися, кохати» Елізабет Ґілберт. Це  мемуари американської письменниці, одна із частин яких присвячена саме їжі, смаку та насолоді, яку можна отримати від різних страв. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Інша книга, яку видала Елізабет Ґілберт разом із Маргарет Ярдлей Поттер, називається «Дім на вибір». По суті, це кулінарна книга, яку колись написала прабабуся Ґілберт. Тут зібрані не лише рецепти смачних страв, тут зібрано рецепти родинного щастя та затишку. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
«Кулінар» Мартіна Сутера – розкриває перед читачем світ спецій, які можуть надихати, розкривати найпотаємніші бажання та дарувати насолоду. Головний герой книги з дитинства розуміється на спеціях та вміє завдяки їм створювати справжні кулінарні шедеври. Починаючи як посередній працівник кухні, він врешті створює власну справу і присвячує себе молекулярній кулінарії. Проте згодом виявляється, що страви можуть приносити не лише задоволення...
 
 
 
  
 
  
 
 
 
Лоуренс Норфолк у своїй книзі «Свято Джона Сатурналла» розповідає історію про сироту, який зі суспільного ізгоя став найкращим кулінаром свого покоління. Це історія про те, що навіть люди зі найскладнішою життєвою ситуацією можуть досягти бажаного, якщо лише по-справжньому прагнутимуть цього та докладуть зусиль.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage