Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Думанська Оксана
«Шептицький від А до Я»: зустріч в коледжі Української академії друкарства
Минув Тиждень української писемності в коледжі Української академії друкарства, полишивши в студентів не лише нові знання опісля наукових доповідей, а й приємність спілкування із запрошеними гостями, до яких належали й ми з Галиною Терещук, співавторки книги «Шептицький від А до Я». Принаймні, про таку приємність казали і директор коледжу – Михайло Антоник, і викладачі – Оксана Левицька, Надія Шимечко, Леся Хомчак, і самі студенти. Виявляється, одна зі студенток вже пише курсову роботу за цим виданням ВСЛ.
 
Звичайно, кабінет редагування поставився до заходу  засадничо: підготовано виставку видань, присвячених Шептицькому, серед яких були й давні скромні книжечки часів діяльності Митрополита, а також проведено наукову конференцію.
Зал був готовий до серйозного діалогу, тому після нашої спільної розповіді з Галиною Терещук про зародження ідеї такого видання та працю над наповненням матеріалами, почали надходити  записки із питаннями. Що в них було? Зацікавлення творчими процесом, бо ж писали їх майбутні видавці. Питалися про пошукову роботу, про вплив батька – Івана Шептицького – на сина, про  ставлення Митрополита до спротиву УПА, про допомогу письменникам, про музейну справу, про те, які з архівних матеріалів мають бути оприлюднені насамперед… Водночас хтось із майбутніх авторів спитав, як стати добрим письменником, адже уміння в слові не з’являється само по собі…
 
Ось що відбувалося 12-го листопада цього року в приміщенні колишнього монастиря, де зараз побутує коледж, на площі Митній, 1.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage