Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Що пили відомі письменники
 
У такий спекотний літній день хочеться якомога швидше сховатися у тінь та випити чогось прохолодного.  А що пили відомі письменники? Читаймо;)
 
Улюбленим напоєм Миколи Гоголя був грушевий квас. Але, побувавши в Італії, письменник захопився приготуванням гоголя-моголя і частенько пригощав ним своїх друзів.
 
А ось Оноре де Бальзак був справжнім фанатом кави. Його щоденна норма сягала 50 чашок. Саме так він вводив себе у стан роздумів. І можливо саме завдяки каві й народилися його найвідоміші твори.
 
Лев Толстой був прихильником здорового способу життя. Але не міг обійтися без чашки запашного чаю. Він навіть говорив, що саме чай дозволяє йому зосередитись на роботі. Ще один напій, яким часто смакував письменник – кумис. І хоча Толстой не був в захваті від нього, але визнавав кумис  чудовими ліками.
 
Протилежністю Толстого був Вільям Фолкнер: ще з молодості він називав найкращими ліками проти усіх хвороб – віскі. Саме цей напій завжди був при ньому.
 
Ще один письменник, улюблений напій якого був для нього і ліками, – Чарльз Діккенс. 1858  року лікарі навіть виписали йому пити півлітра вина щодня, щоб уникнути перевтоми.
 
Іншим прихильником вина був Йоганн Гете. Кажуть, що він вподобав один із сортів вина у Німеччині та замовляв його по 900 літрів щороку.
 
А ось Ернест Гемінґвей, відомий своєю любов`ю до алкоголю,  віддавав перевагу  коктейлям. Серед фаворитів – мохіто і дайкірі. 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage