Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Правила життя Террі Пратчетта
 
Террі Пратчетт – один із найвідоміших британських письменників, який подарував світові серію книг у жанрі гумористичного фентезі «Плаский світ». 12 березня письменник пішов із життя, залишивши по собі величезний творчий доробок. Пропонуємо добірку основних принципів, за якими жили персонажі Пратчетта та сам автор.
 
Якщо минуле відомо, а майбутнє – ні,  ви дивитесь не у той бік («Похмурий жнець»). 
 
Страх - досить дивний ґрунт. Здебільшого, на ньому виростає слухняність, та ще й рядами, немов пшениця, щоб зручніше було прополювати. Але іноді він дає урожай кущів демонстративної непокори, які пишно розростаються в підпіллі («Дрібні боги»). 
 
Лише люди можуть збудувати самі собі ліпший світ. В іншому випадку – це клітка («Відьми за кордоном»). 
 
Слова - лакмусовий папірець, що визначає тип розуму («Дрібні боги»). 
 
Життя – не більше, ніж просто звичка («Рокова музика»). 
 
У дев'яноста випадках зі ста справжнє кохання - це болісне, до поколювання в суглобах, заціпеніння («Віщі сестрички»). 
 
Людина, яку можна купити,  зазвичай нічого не варта («Віщі сестрички»). 
 
Кожна робота здається цікавою, поки нею не займешся. Зрештою, робота завжди залишиться роботою. Готовий побитися об заклад, що навіть такі особи, як Коен-Варвар, прокидаючись вранці, думають: «Ох, тільки не це, знову цілий день топтати підошвами сандаль ці нудні золоті престоли!» («Рухомі картинки»). 
 
Можна скільки завгодно тинятися світом і відвідувати різні міста,  але головне – потім вирушити туди, де матимеш змогу згадати усю ту купу речей, яку бачив. Ти ніде не побуваєш по-справжньому, поки не повернешся додому («Божевільна зірка»). 
 
Справжній кіт намагається прожити своє життя мирно,  так, щоб люди якнайменше втручалися у його життя. У цьому справжні коти дуже схожі на справжніх людей («Кіт без дурнів»).
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage