Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Найкрасивіші школи світу
 
Це не просто будівлі, у яких навчаються та навчають. Це справжні витвори архітектурного мистецтва, які надихають на розвиток, нові пізнання та зачудування цим світом. Сьогодні, 1 вересня, роздивляймось одні з найкрасивіших шкіл планети.  
 
Школа серед садів
 
Школа «Stowe» в Букінгемпширі (Англія), без сумніву, є однією з найкрасивіших шкіл у світі. Вона була заснована 1923 року в одному з найромантичніших маєтків на території Англії. Будівля була під загрозою руйнування, але вистояла завдяки енергійній боротьбі за неї на чолі з архітектором Клафом Вільямсом-Еллісом. Тоді ж і була перетворена на школу. Джон Фергюссон Роксбург, директор-засновник  «Stowe», сказав, що це буде місце, де кожен учень «пізнаватиме красу, яку потім вловлюватиме навколо себе впродовж всього життя».
 
 
Тут учні оточені красою ландшафтних садів з альтанками та класичними будівлями. З 1989 року сади були під опікою компанії «National Trust», а нові будівлі - гуртожитки для дівчат, створені архітектором Ріком Мазером, доповнили красу та вишуканість школи.  
 
 
Школа на воді
 
Красу можна знайти і в набагато менш комфортних умовах. Яка школа може бути більш особливою, ніж школа на воді в Макоко (Нігерія)? Біля узбережжя Лагоса архітектори голландської компанії NLE побудували просту, але надзвичайно красиву школу з деревини, яка стоїть прямо на воді.
 
 
 
Макоко є бідним містом, і, як і «Stowe» 90 років тому, було під загрозою знищення. Тепер, після будівництва школи, Макоко є гордістю для нігерійців. Працюючи в тісному співробітництві з місцевими жителями, NLE принесли не тільки освіту для дітей Макоко, а й особливу красу у це місто. 
 
 
Книжкові школи
 
Деякі студенти обирають коледж Магдалини (Оксфорд, Англія) за його красу - середньовічний монастир і вежа, спроектовані Вільямом Орчардом,  та більш пізні вікторіанські доповнення. Не випадково, що бібліотека коледжу містить прекрасну колекцію книг з архітектури, серед чого і відоме видання «Vitruvius’s De Architectura».
 
 
 
Трініті Коледж у Дубліні теж славиться своєю книгозбірнею. 65-метровий зал  бібліотеки заповнений безліччю видань – від всесвітньовідомих книг до давно забутих, але не менш важливих творів. Збудована у  1732 році за проектом  Колонела Томаса Барга, бібліотека стала  найбільшою у місті книгозбірнею, культурним осередком, а також неймовірним зразком ірландської архітектури. 
 
 
 
Школа затишку
 
Давні навчальні заклади тяжіли до будівель монастирського типу з подвір`ями, які дозволяли відділитися від зовнішнього гамору та зануритися у навчання та самоосвіту. Одним із найбільш тихих та спокійних місць для навчання у США є Коледж Скріппса в Клермонті (Каліфорнія) – ліберальний жіночий коледж, заснований майже сторіччя тому 89-річною Еллен Браунінг Скріппс. Затишна архітектура навчального закладу чудово вписується у симпатичне містечко, каліфорнійський клімат та гори  Сан-Габріель. Коледж збудували на основі проекту архітекторів Самнера Хунта і Сайласа Р. Бернса.
 
 
 
Школа попри все 
 
У деяких регіонах нашої планети фінансові умови, важкий клімат, незручне розташування населених пунктів роблять боротьбу за освіту запеклою. Тільки завдяки старанням батьків та вчителів п’ятнадцять років тому у Ладакхі, індійському високогір’ї, з’явилась школа «Druk White Lotus School», спроектована компаніями «Arup Associates» і «Ove Arup & Partners». Сьогодні там навчається понад 500 дітлахів з гірських сіл у традиціях буддійської культури. 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage