Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

"Мандрівний замок Хаула": Всі ми родом з дитинства
 
В світі дорослому і жорстокому, серед щоденної метушні, проблем, негараздів і невдач, ми дуже часто кам'яніємо серцем і забуваємо дорогу в світ дитинства, подарований нам казкою. Закидуємо спогади з цього незбагненного казкового світу в далекий ящик, разом з дитячими книжками, на сторінках яких ховається наше дитинство.
 
"Мандрівний замок Хаула" - одна з найбільш чудових книжок, яку я коли-небудь читала. Добра, казкова, іронічна, барвиста й жива історія. Для дітей ця книжка, як казка-двері в інший світ, з ненав'язливою, але відчутною мораллю в кінці. При читанні в більш зрілому віці відкриває, давно втрачені, двері в дитинство. Сама прочитала її, коли шукала схованку від проблем цього світу, коли на душі було важко і боляче. Звісно, книжка проблем не вирішує, але лікує. Хоч на кілька годин загороджує від стихій реальності. Вона нагадує, що дива існують, варто лише повірити.
 
Хочеться відзначити дуже яскраві характери - це далеко не нудотно позитивний Хаул, і не така солодкаво добра Софі. Все просякнуте іронією і по-доброму спорідненим єхидством. Прекрасні живі діалоги, забавні ситуації - все це в достатку. Весь сюжет - головоломка і купа несподіванок, хоча чого ще чекати від зовсім казкового світу. Так і хочеться вирушити в цей чудовий світ услід за Хаулом, Майклом, Софі! Якщо додати до цього бездоганну мову і стиль автора, виходить приголомшлива атмосфера книги, створюється один з кращих казково-фантастичних творів. Англійські казки володіють непередаваною чарівністю, і здається, що максимум цієї чарівності Діана Вїнн Джонс вклала в «Мандрівний замок». Незважаючи на певні казкові рамки, сюжет насичений, незвичайний, і тому прочитати книгу можна на одному диханні.
 
Не позбавляйте себе дитинства, скільки б років Вам не було. Шукайте дорогу назад, постукайте в двері казки. А якщо заблудились, "Мандрівний замок Хаула" вкаже правильний шлях.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage