Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Літературні сузір`я: мистецький проект за мотивами відомих книг
Художник Нік Руж з Чикаго завжди захоплювався астрономією. Ця наука надихнула його створити унікальний проект, що отримав назву «Літературні сузір’я». Проект являє собою серію плакатів, що нагадують мапи зоряного неба, проте замість реальних зірок у символах зашифровані цитати з відомих книг.
 
«Я люблю використовувати класичну літературу як дані, адже це легкодоступна і відкрита для інтерпретації інформація, – каже митець. – Я вирішив знайти спосіб візуалізувати рядки творів класичної літератури на основі частин мови. Першою спробою стала книга Джейн Остін. Використовуючи «Project Gutenberg»*, я зібрав перші рядки кожного розділу і класифікував кожне слово, потім – поділив на основі частини мови». 
 
У роботі Ніка кожне коло означає слово, а довжина ліній між ними залежать від довжини слова. 
 
 
«Я не збирався створювати сузір'я. Я просто хотів у цікавий візуальний спосіб показати текст, але швидко зрозумів: те, що я створював, нагадувало карти зоряного неба. Тож вирішив розвивати цю ідею, використавши перші рядки не тільки цілої книги, а й кожного її розділу, – розповідає автор. – Я виявив, що уривки з 10-20 розділів виглядають найкраще у цій конструкції. Меншу або більшу кількість речень неможливо читати на плакатах». 
 
«Маленький принц», «Аліса в Країні Див», «Дракула», «Книга джунглів», «Пітер Пен», «Чарівник з країни Оз» та багато інших відомих історій отримали «зоряне» втілення. Розглядаймо!
 
*Громадська ініціатива з оцифрування, архівування і поширення культурних творів.
 
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage