Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Ласощі від Дарії Цвєк

Зима – це не лише чудова пора, коли дерева присипає пухнастий сніг, а навколо панує святковий настрій. Це також час, коли хочеться заховатися від теплу ковдру, взяти до рук хорошу книгу чи увімкнути цікавий фільм, та насолоджуватися чимось смачненьким. Тож пропонуємо Вам кілька рецептів ласощів від відомої господині Дарії Цвєк. 

Шоколадна ковбаска

100 г цукру, 100 г шоколаду, 250 г пісочного печива, 1 яйце, 1 жовток, 100 г родзинок, 100 г горіхів або мигдалю, 2 столові ложки молока.

Натертий шоколад і цукор заваріть на дуже легкому вогні з молоком. Коли маса загусне і трохи прохолоне, розітріть з яйцем і жовтком, вимішайте з посіченими горіхами, помитими і підсушеними родзинками. Масу викладіть на дошку, посипану цукровою пудрою, сформуйте тонкий валик, навскіс наріжте його на кружальця і поставте у холодильник.

Картоплянички  в шоколаді – «Бомби»

500 г цукру, ½ склянки води, 250 г вареної картоплі, 100 г тертого шоколаду або какао, 100 г мелених горіхів або кокосової стружки, мигдалева есенція.

З цукру і води зваріть сироп «до нитки» – такий густий, щоб крапля, падаючи з ложки, тягнула за собою «нитку» або ж стояла на тарілці. Тоді додайте до смаку кілька крапель мигдалевої есенції, розітріть і змішайте з відвареною й перетертою через сито картоплею. Наступного дня з отриманої маси сформуйте на долоні кульки завбільшки з горіх і кожну обкачайте в какао, тертому шоколаді, мелених горіхах чи кокосовій стружці.

З кольорового паперу двох кольорів (наприклад білого і рожевого) чи фольги виріжте кружечки і сформуйте з них паперові мисочки, обтиснувши навколо горлечка пляшки. В кожну таку мисочку покладіть «бомбу» і складіть до коробки.

Цукерки «Киць-киць»

500 г цукру, 1 склянка молока (вершків), 100 г вершкового масла, ванілін.

Цукор варіть з молоком або вершками на дуже повільному вогні, весь час помішуючи і пильнуючи, щоб не збігло, поки маса не набере кавового кольору і крапля не буде стояти на тарілці. Щоб перевірити готовність маси, наберіть її ложечкою і влийте у холодну воду: якщо відразу гусне – зніміть з плити, вимішайте з маслом, ваніліном, тоді вилийте на пласку тарілку, змочену водою, і вирівняйте поверхню. Як охолоне – наріжте на квадрати зі стороною 2 см. Коли цукерки добре висохнуть, можна загортати їх у папірці.

Цукерки «Медові»

125 г цукру, 125 г меду, 125 г шоколаду.

Усі продукти складіть до посудини з грубим дном та без сторонніх запахів і варіть на повільному вогні, увесь час помішуючи. Пильнуйте, бо маса може збігти. Якщо крапля стоїть на тарілці або відразу гусне у холодній воді, вилийте на змащену олією чи водою пласку тарілку. Коли вистигне, наріжте на дрібні квадратики.

Кульки арахісові

3 білки, 250 г цукру, 100 г мелених горіхів, 50 г арахісу.

З охолоджених білків збийте густу піну, тоді поступово додавайте цукор і збивайте, поки він не розчиниться. Далі вимішайте з меленими горіхами, підсмаженим арахісом. На застелений промасленим папером лист викладіть чайною ложечкою маленькі кульки і вкладіть до нагрітої печі, щоб висохли.

Пінники «Білочка»

3 білки, 1 склянка цукру, лісові горіхи.

З охолоджених білків збийте густу піну, тоді поступово, по ложці, додавайте цукор і збивайте, поки він не розчиниться. Чайною ложечкою викладіть масу на змащений жиром лист невеличкими грудочками, в кожну вкладіть лісовий горішок. Поставте у нагріту піч і тримайте на дуже легкому вогні, поки пінники не висохнуть. Кожен пінник можна вмочити у приготовану, як для горішків у шоколаді, помадку. Раджу їх приготувати – діти дуже люблять пінники.

Із книги Дарії Цвєк «Малятам і батькам»

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage