Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Курйози в житті відомих письменників
В історії культури збереглось чимало цікавих історій, що супроводжували життя відомих особистостей, їх оточення та епоху. Пропонуємо згадати найсмішніші випадки, що трапилися на шляху відомих письменників.
 
 
 
 
Г. Х. Андерсен відкидав зовнішній вигляд як щось важливе. Він міг гуляти вулицями Копенгагена в старому капелюсі і поношеному плащі. Одного разу на вулиці його зупинив один красунчик і запитав: «Скажіть, ця жалюгідна штука у вас на голові називається капелюхом?» На що була негайна відповідь: «А ця жалюгідна штука під вашим модним капелюхом називається головою?».
 
 
Коли М. Твену прийшов лист, в якому було лише одне слово: «Свиня», він, недовго думаючи, у своїй газеті опублікував відповідь на це послання: «Листи без підпису мені доводиться отримувати досить часто. Але вчора мені перший раз прислали підпис без листа».
 
 
Б. Шоу був худорлявим чоловіком. Одного разу дуже повний чоловік сказав письменнику: «Ви виглядаєте так, що можна подумати, ніби ваша сім'я голодує», на що Шоу відповів: «А якщо подивитися на вас, можна подумати, що ви є причиною цього лиха».
 
 
Якось, виступаючи в політехнічному інституті на диспуті про пролетарський інтернаціоналізм, В. Маяковський сказав: «Серед росіян я відчуваю себе росіянином, серед грузинів - грузином ...». Раптом хтось вигукнув із залу: «А серед дурнів?». «А серед дурнів я вперше», − миттєво відповів Маяковський.
 
 
Якось до А. Франса прийшла найматися на роботу стенографістка. Головною своєю якістю вона вважала вміння стенографувати зі швидкістю 150 слів на хвилину. Письменник на це відреагував так: «Але де я для вас візьму стільки слів?».
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage