Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Книги про книги
Книжковий континент 
 
Книги – одне із найбільших досягнень  людства. А книги про книги – подвійне задоволення. У Всесвітній день книги пропонуємо добірку видань, у яких головним персонажем є саме книга.
 
1. «Бальзак і кравчиня-китаяночка»  Дая Сицзе. Ця книга, що перекладена багатьма мовами світу, знайомить читача із двома друзями, яких відсилають у бідне селище в Тибеті. І навіть там вони знаходять книги, що змінюють їхнє життя. Ця історія присвячена Бальзакові, Стендалю, Гюго, Флоберу, Дюма, Руссо, Гоголю, Діккенсу, Кіплінгу та іншим класикам світової літератури.
 
2. «451 градус за Фаренгейтом» Рея Бредбері.   Ця антиутопія розповідає про майбутнє, у якому немає книг, точніше, у якому книги – найбільше зло. Адже вони можуть перетворити людину на особистість, і цим зламати існуючу систему бездумності. 
 
3. «Не сподівайтеся позбутися книжок» - книга-діалог між сучасними європейськими інтелектуалами Умберто Еко та Жан-Клодом Кар’єром. Бесіда, до якої хочеться долучитися – часом посмішкою, часом реплікою. Читач-книголюб не лишиться пасивним спостерігачем, бо все, що обговорюється в діалозі, так чи інак заторкує і його власне ставлення до написаного, виданого, обговореного й оціненого. Книга вийшла в перекладі українською мовою у «Видавництві Старого Лева». 
 
4. «Книжковий клуб Джейн Остін» письменниці Карен Джой Фаулер присвячений саме актуальності та цінності романів англійської письменниці Джейн Остін. У творі йдеться про коло людей, яких об’єднують книги. 
 
5. «Тринадцята казка» Діани Сеттерфілд - історія про колишню продавчиню з книжкового магазину,  яка захоплюється класичною літературою і без особливого ентузіазму ставиться до сучасних авторів. ЇЇ життя змінюється, коли популярна, але відлюдькувата письменниця Віда Вінтер пропонує їй стати своїм біографом. 
 
6. «Нестепна легкість буття» Мілана Кундера – твір про чеського лікаря, який із захопленням зачитується книгою Льва Толстого «Анна Кареніна». І акцент у творі зроблений саме на тому, наскільки глибоко може переживати читач ту чи іншу книгу.  
 
7. «Книжка про читання» Юстини Соболевької - це літературознавче дослідження, призначене для усіх, хто захоплюється книгами, читанням, літературою.  З книги ви дізнаєтесь, як еволюціонував процес читання і яким він є зараз в різних аспектах нашого життя. Книга вийшла в перекладі українською мовою у «Видавництві Старого Лева». 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage