Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Книгарні, у яких ви б застрягли на півжиття
У цих магазинах можна не тільки накупити собі книжкових новинок, а й знайти старовинні видання, випити кави чи навіть поїсти, зустрітися із відомими письменниками та знайти нових друзів, послухати концерт чи просто почитати у затишному куточку. Де існують такі дива? Старий Лева вам розкаже :) 
 
 
Strand Bookstore
 
 
«Майже 30 кілометрів нових, вживаних та рідкісних книг» – так позиціює себе книгарня у Нью-Йорку, що розташована на вулиці Strand вже майже сторіччя – з 1927 року. Магазин налічує понад 2 мільйони видань усіх можливих тематик. 
 
Barter Books
 
 
Книгарня розташована у вікторіанському приміщенні залізничної станції Нортамберленда, Великобританія, де колись пасажири купували квитки. Відвідувачі люблять цю бібліотеку за домашню атмосферу: камін, біля якого можна погрітися взимку, буфет та кімната, де можна почитати за кавою.  
 
El Ateneo Grand Splendid
 
 
Одна з найкрасивіших книгарень світу розташована у приміщенні старого театру в Буенос-Айресі, Аргентина. Читачі можуть погортати книги у театральних ложах та випити гарячого чаю в кафе прямо за сценою. Ліпнина та декорації залишилися на місці :)
 
E. Shaver, Bookseller
 
 
Відкрита 1975 року в історичній частині Савани, книгарня спеціалізується на вузьких тематиках від архітектури до садівництва. Найбільшою привабою магазину є колекція старовинних видань, які можна знайти просто поміж новинок на книжкових поличках. Ще один цікавий момент – двоє хвостатих співробітників, які радо обнімаються з відвідувачами :)
 
Boekhandel Dominicanen
 
 
Цей неймовірний книжковий магазин знаходиться у приміщенні колишньої Домініканської церкви у Нідерландах, що не виконує свою релігійну функцію ще з 1794 року. Суміш готичної архітектури та сучасного дизайну робить цю книгарню однією з найгарніших у світі.   
 
Shakespeare & Company
 
 
Це більше, ніж просто книжковий магазин. Джордж Уітмен відкрив цю книгарню в Парижі у 1951 році під назвою «Le Mistral», але змінив назву 1964 року. Уітмен подорожував по всьому світу, знав, що таке голод і спрага протягом декількох днів поспіль, поки нарешті не отримував допомогу від місцевих жителів. І цей його досвід ліг в основу філософії книгарні, адже, як говорив сам Уітмен, «Шекспір і компанія» – «це дім далеко від власного дому для багатьох тисяч письменників та читачів зі свого світу». 
 
Livraria Lello
 
 
Одна з найстарших книгарень Португалії, має неоготичний екстер'єр та сходи, які заінтригують будь-якого читача. На верхньому поверсі відвідувачі можуть знайти їжу і вино, увесь інший простір займають книги португальською, англійською та французькою мовами. 
 
Tattered Cover
 
 
Мережа з трьох книгарень, створена 1971 року. Тут клієнти можуть знайти нові і старі книги, або просто примоститися у кутку і щось почитати. Книгарні позиціюють себе як літературний простір, у якому можна зустріти нових людей та отримати досвід, який «не скачаєш в інтернеті». Серед гостей книгарні були Джоан Ролінг, Хантер С. Томпсон та навіть три президенти США. 
 
Battery Park Book Exchange
 
 
Одна з найексцентричніших книгарень Північної Кароліни, адже тут представлено понад 22 тисячі книг та… першокласний бар шампанського. Тут нікого не здивують люди, які блукають поміж стелажів з бокалом, горнятком чаю або навіть домашніми улюбленцями, або просто занурюються у читання, сидячи у зручних кріслах чи навіть лежачи на диванах.  
 
Boulder Book Store
 
 
Понад 100 тисяч назв видань на трьох поверхах. Біля входу – стенди з рекомендованими виданнями, за необхідності працівники книгарні допоможуть вам зорієнтуватися у цьому морі книг. Це ідеальне місце в Колорадо для тих, хто не знає, чого шукає, і готовий витратити кілька годин на перегляд книжкових новинок. 
 
Cafebreria El Pendulo
 
 
Ще одна книгарня, де можна знайти не тільки видання. Окрім кави тут відвідувачі можуть замовити собі сніданок, обід і вечерю. У приміщенні зазвичай грає жива музика, регулярно відбуваються поетичні читання, виступи комедіантів, театральні імпровізації тощо. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage