Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Фільми про письменників
Хороша біографічна кінострічка є не просто переказом історії життя письменника. Дуже часто вона знайомить глядачів з маловідомими, і тим надзвичайно цікавими аспектами життя літераторів. І навіть якщо сценаристи доповнюють документальні дані своїми фантазіями, фільм не стає від того гіршим. Навпаки, дуже часто він мотивує глядача більш детально познайомитись з біографією того чи іншого автора. Пропонуємо вам перелік фільмів, головними героями яких є всесвітньовідомі письменники.
 
«Чарівна країна» - біографічна стрічка про неординарного, але талановитого письменника Джеймса Метью Баррі. За сюжетом, Баррі – драматург-початківець, кожна п’єса якого все гірша за попередню. Але його письменницький талант починає стрімко розвиватися, коли він знайомиться з вдовою та її чотирма синами. Саме ці діти надихають Баррі на створення Пітера Пена.
 
 
«Джейн Остін» - фільм, який розповідає про молоді роки відомої англійської письменниці. Сценарій фільму писався на основі детального вивчення епістолярію Джейн Остін. У центрі сюжету постає сама письменниця та її тодішній коханий Том Лефрой, почуття яких може перекреслити воля батьків та шлюб за розрахунком.
 
 
«Міс Поттер» - стрічка про відому англійську дитячу письменницю Беатріс Поттер, літературну «маму» кролика Пітера. Фільм розповідає реальну історію життя письменниці, акцентуючи увагу на трагічній історії кохання. Беатріс Поттер була заручена зі своїм видавцем Норманом Урном, але незадовго до весілля наречений помер від раку крові. Після цього Беатріс переїхала на віддалену ферму, де вела самітницьке літературне життя.
 
 
«Гемінґвей і Геллхорн» - ще одна історія кохання. У центрі всього - відомий уже на той час письменник Ернест Гемінґвей та успішний воєнний кореспондент Марта Геллхорн. Закоханість з першого погляду та швидкий шлюб, який тривав 5 років. Історія недостовірна з біографічної точки зору, але є важливою з боку кіно.
 
 
«Капоте» - біографічна стрічка про автора «Сніданку у Тіффані» Трумена Капоте. Але у цій історії йдеться про те, як Капоте разом з Харпер Лі вели розслідування вбивства родини Клаттер. У фільмі показано, як формувався Капоте у ролі детектива, автора та засновника жанру роману-репортажу, що врешті втілився у роман «Холоднокровне вбивство».
 
 
«Брати Грімм» - фільм-казка про відомих німецьких казкарів та фольклористів, який радше побудований на вигадках, ніж на реальному підґрунті. За сюжетом, брати Грімм - молоді хлопці-аферисти, які заробляють не лише казками, а й вигнанням злих духів та іншими чародійськими штучками. Проте справжня небезпека починається тоді, коли брати отримують замовлення від влади - вигнати нечисту силу з лісу на кордоні Франції та Німеччини.
 
 
«Достоєвський» - міні-серіал про складне, повне випробувань і трагедій, життя російського письменника Федора Достоєвського. Стрічка охоплює період від вироку про страту письменника до написання книги «Брати Карамазови».
 
 
«Життя без кохання» - кінокартина, присвячена молодості відомого казкаря Ганса Крістіана Андерсена. Головний акцент зроблено на творчих невдачах та любовних перипетіях письменника. Фільм побудований на історичних фактах.
 
 
«Анонім» - історичний фільм, присвячений питанню існування Вільяма Шекспіра та його письменницького таланту. Стрічка побудована на одній із гіпотез щодо справжності цього письменника.
 
 
«Яскрава зірка» - фільм, який розповідає про останні роки життя англійського поета Джона Кітса. Цей фільм розкриває два аспекти життя поета: по-перше, його творчі пориви та цінність поезії, по-друге, любовні переживання до Фанні Браун та історія їхнього кохання.
 
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage