Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

TED
Джеймі Олівер: Чому ми маємо вчити дітей культурі їжі
 
Джеймі Олівер, один з найвідоміших кухарів світу, свій виступ під час конференції TED почав так: «Як це не прикро, у наступні 18 хвилин, поки ми розмовлятимемо, чотири живих нині американці помруть через їжу, якою вони харчуються». Джеймі розповів, чому важливо вчити дітей культурі їжі змалку і що буде, якщо цього не робити. 
 
«Мене звати Джеймі Олівер. Мені 34 роки. Я – із Ессексу в Англії і останні сім років я доволі невтомно працював, щоб у свій спосіб зберегти життя людей. Я не лікар. Я – шеф-кухар. У мене немає дорогого обладнання чи медикаментів. Я використовую інформацію, навчання».
 
Англієць Джеймі Олівер - ведучий низки кулінарних телепередач та автор кількох книг. Але одним із найважливіший соціально значущих досягнень цього кулінара є створення програми здорового харчування для британських школярів.  Саме ожиріння та проблеми з органами травленнями є найпоширенішими сьогодні у багатьох країнах. 
 
Прямо та без прикрас, можливо, навіть трохи жорстко, Олівер розповідає про те, до чого приводить ожиріння, піднімає проблему фаст-фуду. Неправильне дитяче харчування розглядає на прикладі американських шкіл, де діти двічі на день п’ють молоко з цукром та їдять піци на сніданок. Але, найголовніше, Джеймі Олівер окреслює три ключі до здорового харчування, доступні кожному. 
 
А вже за кілька днів на книжкових поличках українських книгарень з’явиться книга Джеймі Олівера «Смачні страви за 30 хвилин від Джеймі». Книга вийде в українському перекладі Ореста Стадника у «Видавництві Старого Лева». 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage