Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дитячі книги: Кіт Сплет!
Я в захватi, я в захватi, я в захватi! "Рівень мімішності зашкалює", - обіцяє видавець. Краще й не скажеш!
 
Автор серії про чарівного кота Сплета - британський ілюстратор і дизайнер Роб Скоттон (нар. 1960 р.). Скоттон вважається одним з кращих дизайнерів в подарунковій індустрії. Його неповторною та зворушливою графікою прикрашають листівки, підставки та інші сувеніри. Більше 10 років тому Роб почав співпрацювати з великим видавництвом "HarperCollins Children Books". Він сам ілюструє дитячі книги і сам же придумує до ілюстрацій невеликий текст. Виходить щось подібне до коміксу.
 
Так, Скоттон придумав баранчика Рассела і випустив дві, присвячених йому, книги. А потім (у 2008 р.) - і кота Сплета (4 книги). Сьогодні книги Скоттона заслужено вважаються бестселерами дитячої літератури. У Західній Європі та США вже продано більше 5 мільйонів його книжок.
 
Дві книги про баранчика переведені на російську мову російським видавництвом "Рожевий жираф". Але українцям, я вважаю, пощастило більше, тому що чудове львівське "Видавництво Старого Лева" у 2013 році вирішило видати 4 книжки про кота Сплета.
 
Книжки у твердій обкладинці, великого квадратного формату (25 на 25 см), в кожній книжці по 36 сторінок. Ціна - 45 грн. Трохи дорогувато за таку нетовсту книжку, але ілюстрації настільки оригінальні, що ні копійки не шкода! Тим більше поліграфія прекрасна і палітурка дуже якісна.
 
Я придбала собі три книжки з чотирьох. Четверту - про Різдво - вирішила купити під Різдво :)
 
Всім книжкам заздалегідь ставлю 100 балів з 10. Бо це дійсно незвичайна і неординарна серія в нашій дитячій бібліотеці. Я почала читати їх прямо в маршрутці, поки їхала з книжкового, і мені доводилося сильно стримуватися, роздивляючись смішні картинки і читаючи цікавий текст.
 
Що стосується вікових рекомендацій, в самих книжках написано, що вони для молодшого шкільного віку. На сайті видавництва вони потрапляють в категорію від 3 до 5 років. Але в анотації до серії сказано, що кіт пліток приверне увагу маленьких читачів від рочку і до ... нескінченності.
 
 
1. "Кiт на ім'я Сплет " ("Splat The Cat"). Автор та ілюстрації - Роб Скоттон. Переклад : Катерина Міхаліцина.
 
Зміст: Кіт на ім’я Сплет уперше йде до школи і дуже хвилюється: раптом він там ні з ким не заприятелює? Тому, про всяк випадок, ховає у коробку з обідом своє хатнє мишенятко – Сеймура – і бере його з собою до школи. Учителька, пані Горошинка, знайомить Сплета з класом і розпочинає урок. Коли Сеймур вистрибує з коробки, кошенята роблять те, що й усі коти – вони ловлять мишеня! Бідолашний Сплет! Невже він втратить і свого давнього приятеля, і всіх нових?! Мудра пані Горошинка втручається саме вчасно, і її учні вивчають новий, дуже важливий урок… Виходить, у Котячій школі може бути дуже цікаво!
Цитата: "Час одягатися!"- Сказала мама. "Ну мам, я не маю чистих шкарпеток! Можна, я пiду до школи завтра?" - Нявкнув Сплет. "Коти ходять босi, забув?" - Усмiхнулася мама. "Мам, сьогоднi у мене така неслухняна шерсть. Можна, я пiду до школи завтра?" - Запитав Сплет. Мама причесала Сплетовi чубчик. "Мурнявчик!" - Сказала вона.
 
Від мене: Про своє захоплення я вже сказала. Але коли Тімошка відмовився йти гуляти без Сплета, я зрозуміла, що це таки бестселер! :)
 
 
2. "Вдячний Сплет" ("Splat Says Thank You").
 
Зміст: Сеймур, вірний друг кота Сплета, занедужав і засумував. Сплет хоче його розвеселити і вигадав для цього дещо особливе: він власноруч зробив не листівку, а цілу книгу вдячності! Сплет записав усі їхні славетні пригоди й справжні маленькі подвиги бравого мишеняти, за кожен з яких кіт казав йому велике і щире ДЯКУЮ!
Цитата: "Лишенько! - подумав Сплет. - Сеймур не усмiхався цiлiсiнький день! Вiн весь покрився цятками i зовсiм скис. Як його розвеселити?" Сплет витяг iз шухляди книжку і показав її Сеймуровi. "Ось, це тобi, - сказав Сплет. - Це наша Книжка Дружби". Кiт розгорнув книжку. Вона починалася дуже просто: "Для Сеймура, найкращого миша у свiтi". Сеймур чхнув. Сплет перекинув сторiнку i почав читати вголос".
 
Від мене: Ця книга ще мімішніша, ніж попередня. Тімошка вчора змусив прочитати її 5 разів поспіль. Варто було мені перевернути останню сторінку, він оголошував: "Співати!" (ніби Сплет), і відкривав книгу заново :)
 
 
3. "Закоханий Сплет " ("Love , Splat")
 
Зміст: У День святого Валентина Сплет підготував особливу валентинку для дуже особливої істоти. Її звати Кицюня. Вона навчається зі Сплетом в одному класі й подобається йому навіть більше, ніж рибні палички чи морозиво. Та от біда, Кицюня, здається, геть байдужа до Сплета. Часом навіть знущається з нього: то хвоста у вузлик зв’яже, то штурхне у кругленьке пузце… А ще ж і суперник у Сплета є – не хто інший, як Спайк. Чи допоможе Сплетові святкова й щира валентинка завоювати лапку та серце Кицюні?... Про це дізнаєтеся, прочитавши чудову історію про перше кохання від неперевершеного Роба Скоттона.
 
Цитата: "Кицюня сiла поряд зi Сплетом i простягла йому рожевий конвертик. На ньому було лише iм'я: Сплет. Сплет вiдкрив конверт. На листiвцi був вiрш:
 
"Твоє хутро м'якесеньке,
 
Аж хочеться посмикати.
 
Животик твiй круглесенький,
 
Аж хочеться поштрикати.
 
А хвостик твiй звивається,
 
I так мене смiшить.
 
Коли ж ти умиваєшся,
 
Вiд тебе так пахтить!".
 
А всерединi суперпочерком Кицюнi було написано всього три слова: "Ти подобаєшся мені".
 
Від мене: Най-най-най мімішніша книжка! Моя улюблена.
 
Сплет, ти нам подобаєшся! Дякуємо Робу Скоттону i Видавництву Старого Лева ! :)
 
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage