Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Домашнє морозиво від Джеймі Олівера
 
Чим же рятуватися від спеки у літній день, як не холодним морозивом? Його обожнюють і діти, і дорослі у цілому світі, а різноманіття смаків щоразу збільшується. Тож сьогодні пропонуємо п’ять рецептів смачного морозива від відомого британського кулінара, автора книги "Смачні страви за 30 хвилин від Джеймі", Джеймі Олівера. Таке морозиво можна приготувати вдома і насолоджуватися ним цілою родиною ;)
 
 
 
Морозиво з авокадо
 
Інгредієнти: 2 стручка ванілі, 200 г цукру, 1 лимон, 1 лайм, 4 м'яких стиглих авокадо, 500 мл молока.
 
Спосіб приготування: Розріжте стручки ванілі уздовж і дістаньте насіння, потім покладіть їх у каструлю разом зі стручками. Додайте цукор, цедру і сік лимона та лайма. Доведіть суміш до кипіння, потім варіть на повільному вогні, поки весь цукор не розчиниться. Після цього зніміть з вогню, перелийте в миску і залиште на деякий час. Коли сироп охолоне, приберіть стручки ванілі й процідіть суміш, щоб прибрати все насіння. Очистіть авокадо від шкірки, дістаньте кісточку;  м’яку частину авокадо разом з сиропом і молоком збийте у блендері до рідкої і однорідної консистенції. Якщо у вас є пристосування для приготування морозива, помістіть отриману суміш у нього і натисніть кнопку; а якщо у вас такого чудо-пристрою немає, то просто перелийте отриману суміш у більшу ємність і поставте заморожувати в морозильну камеру. Перемішуйте суміш віночком кожні півгодини, поки вона повністю не замерзне. Морозиво чудово смакує з горішками чи кунжутом.
 
 
Шоколадне морозиво
 
Інгредієнти: 100 г темного шоколаду з вмістом какао не менше 70%, 300 мл молока, 85 г цукру, 3 яєчних жовтки, 300 мл кондитерських вершків (не менше 30% жирності).
 
Спосіб приготування: Шматочки шоколаду і молоко покладіть в каструлю з товстим дном і поставте на водяну баню. Дайте шоколаду розтанути, постійно помішуйте, поки суміш не стане однорідною. Приберіть з вогню і дайте їй трохи охолонути. Збийте разом цукор і жовтки до блідо-жовтої піни. Додайте в охолоджену молочно-шоколадну суміш, постійно помішуйте. Після - процідіть отриману суміш, щоб прибрати всі грудочки і згустки. На повільному вогні приготуйте заварний крем, постійно помішуючи суміш віночком, поки вона не загусне. Слідкуйте, щоб суміш не закипіла, інакше крем зіпсується. Коли крем загусне, приберіть з вогню і залиште охолонути. Збийте кондитерські вершки і обережно за допомогою силіконової лопатки введіть в шоколадний крем. Отриману суміш покладіть у відповідний контейнер і поставте в морозильну камеру, щоб вона повністю охолола. Якщо у вас є машина для приготування морозива - помістіть суміш в неї і дійте згідно з інструкціями виробника.
 
 
Морозиво «Ерл Грей»
 
Інгредієнти: 250 мл молока, 125 г цукру, 500 мл кондитерських вершків, 2 ст. л листя чаю зі смаком «Ерл Грей», 4 шт пісочного печива.
 
Спосіб приготування: Змішайте у великій каструлі молоко, вершки і цукор, безперервно помішуючи протягом 10 хвилин, поки цукор повністю не розчиниться, а рідина не почне випаровуватися. Залийте чайне листя отриманою сумішшю і залиште на 10 хвилин, щоб чай заварився. Після цього процідіть суміш, добре витискаючи чайне листя, щоб отримати насичений аромат. У великій мисці збийте жовтки у піну і, повільно помішуючи, влийте туди чайно-молочну суміш. Знову перелийте в каструлю і, помішуючи, підігрійте на середньому вогні, поки суміш не загусне до консистенції заварного крему. Покладіть морозиво у відповідний контейнер і поставте в морозильну камеру. Помішуйте вінчиком суміш кожні півгодини, поки вона повністю не замерзне. Перед подачею дайте порції трохи розтанути (близько 5 хвилин), а потім посипте морозиво подрібненим пісочним печивом.
 
 
Морозиво «Пінья колада»
 
 
Інгредієнти: 250 г йогурту з кокосовим наповнювачем, 500 г заморожених тропічних фруктів (ананас, манго, банан), 75 г висушених тропічних фруктів за бажанням, 4-6 вафельних конусів для морозива.
 
Спосіб приготування: Йогурт і заморожені фрукти збийте у блендері чи кухонному комбайні до однорідної маси, додайте трохи сушених фруктів. Викладіть отриману суміш в кондитерський конус для крему з великою зіркоподібною насадкою. Помістіть в морозильник і дайте трохи замерзнути, але не повністю (суміш повинна залишатися м'якою). Коли суміш замерзне, наповніть вафельні ріжки нею і посипте сухофруктами.
 
 
Сорбет з гранатом і клементинами
 
Інгредієнти: 50 г цукру, 5 середніх клементин, 1 лимон, 500 мл соку гранату.
 
Спосіб приготування: Змішайте цукор і 100 мл води в каструлі з товстим дном. Поступово нагріваючи каструлю на повільному вогні, дайте цукру повністю розчинитися. Потім перелийте у термостійкий глечик. Вичавіть сік з граната, клементинів, лимону і додайте до цукрового сиропу. Коли суміш охолоне, помістіть у неглибокий контейнер і поставте в морозильну камеру. Коли навколо країв почнуть утворюватися кристали льоду, збийте суміш і поставте знову в морозильну камеру. Повторіть 4 рази, поки суміш повністю не замерзне. Подавайте з листочками м'яти.
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage