Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Пилипець Тетяна
Чорно/біла актуальність
Вже двадцять днів світом крокує "Напівлихий" Саллі Грін - книга, яка ну дууууже невчасна для України і така актуальна для інших 40 з лишком країн, в яких з'явилась... Тільки не кидайте в мене гнилими томатами, бо не скажу, що книга не потрібна, потрібна і навіть дуже, але так важко це усвідомити...
 
Тепер - аргументи, чому ж ми усі мусимо цю книгу прочитати. Україна і українці зараз перебувають у чорно/білій актуальності, тому напівтони так складно сприймаємо сьогодні. Але, вірю, скоро прийде час, коли ми знову побачимо кольоровий світ і повіримо, що існують інші кольори, окрім чорного і білого.
 
А Натан "Напівлихий" - особистість, сплетена з суперечностей і протилежностей нашого світу, в якій поєднались добро і зло, начало яких, не лукавмо, є в кожному з нас. Я Натана щиро полюбила, тремтіла над кожним рядком, де йому загрожувала небезпека (а, треба додати, що герой постійно на такій межі), співчувала його недитячим стражданням і захоплювалась неординарністю. Для перчинки додам, що особисто мені дуже імпонує мікротема нетрадиційних симпатій героїв, адже зіштовхуюсь з подібними реаліями щоразу частіше і хочу бачити відображення таких понять у молодіжній літературі... За драстичні моменти хотіла б подякувати пані Грін особисто (то такий не надто делікатний натяк СтарЛевівцям))))
 
А ще "Напівлихий" - реальне єднання з світовою читацькою спільнотою, бо з'явився в Україні синхронно з іншими країнами, в яких терпимість, толерантність зараз в особливому тренді. Сподіваюсь, Росія ще свого перекладу не отримала, а, якщо і має, то і знати цього не хочу... До такого толерування ще, вибачте, не готова. Зрештою, хіба може в них бути гарний переклад, якщо у них немає Віктора Морозова, чиї слова так граційно виклали українською письменницьке єство ще однієї британки...
 
І останнє. "Напівлихий" може стати емоційним тренінгом до тих кращих часів, коли ми знову станемо терпимішими, врівноваженішими і лояльними... А, щоб не забути усі ці емоції - прочитайте "Напівлихого", наблизьте кращі часи!
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage