Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Бібліотеки майбутнього
Deutsche Welle
 
У данському місті Орхус для читачів відкрита унікальна бібліотека, яка працює не лише як книгозбірня, а є сучасним центром для проведення дозвілля. DOKK 1 – один зі зразків бібліотек майбутнього, які сьогодні починають відкривати у багатьох країнах Європи.
 
Тут можна взяти на абонемент книгу із великої колекції бібліотеки, СD та DVD-диски. Також можна попрацювати за комп`ютером,  послухати музику або аудіокнигу у спеціальному «слуховому кріслі», подивитися фільми, зіграти в шахи чи проводити різні презентаційні заходи.
DOKK 1 відкрита для гостей цілодобово і відіграє роль громадського центру: тут можна продовжити термін дії паспорта, поновити водійські права, заповнити декларацію про доходи та багато іншого. Також в бібліотеці є відкритий доступ до 3D-принтера. 
Подібною є Кельнська міська бібліотека, яка сьогодні особливо долучилася до допомоги біженцям. Тут усі, хто потребує, можуть взяти різноманітні навчальні видання для вивчення німецької, а також спеціально створені ілюстративні довідники, щоб швидше освоїти мову та адаптуватися в новій країні.
 
У той же час в стінах бібліотеки проходять пізні презентаційні заходи. Місцеві школярі, приміром, прибігають сюди, щоб представити свої проекти за межами шкільного закладу. 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage