Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
10 книг для «перезавантаження» голови
За матеріалами Adme
 
Інколи в руки потрапляє книга, яка не лише із захопленням читається, а й довго після прочитання «не відпускає». Історія настільки глибока, що ти повністю занурюєшся в неї, живеш нею. Історія, яка змушує замислитись, змінити погляди та дії. Пропонуємо 10 книг, які здатні нас «перезавантажити».
 
Джордж Орвелл «1984» - класика жанру антиутопії. Написавши книгу ще 1949 року, Орвелл розповів про світ майбутнього, в якому за усім та усіма стежить «Великий Брат». Питання постійного нагляду і тоталітаризму було актуально тоді, таким залишається і сьогодні. Твір змушує замислитися: а може ми щось робимо, бо так нам диктує «Великий Брат»?
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
У своїй книзі «451 градус за Фаренгейтом» Рей Бредбері розглядає подібну тему, але заглиблюється у процес відсторонення людини від її природного призначення та способу життя. У реальності, яку змальовує Бредбері, вміння думати і усвідомлювати згоряє так само швидко, як і книги, які люди винищують усіма можливими способами.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Процес» Франца Кафки – ще один культовий твір, який заглиблює людину у роздуми про те, чим є життя, чим є людина, яка її місія та на що вона здатна. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Мистецтво війни» Сунь-дзи – це не лише добірка правил військової справи. Це стратегія та тактика життя, це мудрі поради, які знадобляться кожному з нас, будь-то у веденні бізнесу, стосунках з друзями чи у родинному житті. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ще один творець  антиутопії Олдос Гакслі та його «Прекрасний новий світ». У цьому неймовірному ідеалізованому світі панує поділ на класи, генна інженерія та одні й ті ж самі думки. Але завжди є той, хто бачить свободу геть по-іншому.
 
 
 
 
  
 
 
 
 
  
 
 
 
«Володар мух» Вільяма Ґолдінга – історія дітей, які передчасно зіштовхнулися із дорослим життям.  Історія, в якій показана вся сутність лихого та жорстокого «Я», що ховається в кожному з нас. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
«Пастка-22» - ще один класичний твір, після якого замислюєшся, чи не потрапив ти у пастку власної долі? На прикладі військового Джозеф Геллер показує, що справжній ворог може причаїтися поруч, а вихід є з будь-якої ситуації.
 
 
 
 
  
 
  
  
 
 
 
 
 
«Квіти для Елджернона» Деніела Кіза – книга-самоаналіз, книга-досягнення. Головний герой – хлопець з обмеженими можливостями, але з колосальною жагою до повноцінного життя. І ніщо не стане на його шляху.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Мітчелл Елбом  у своїй книзі «Вівторок з Моррі»  розкриває читачеві документальну історію студента та його наставника – професора соціології, жити якому залишилось кілька місяців. Але і цей час він проведе з користю, навчаючи свого учня Мітчелла основ життя.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Ґудбай, імперіє. Розмови з Кахою Бендукідзе» - реальна розмова журналіста Володимира Федоріна та визначного грузинського реформатора Кахи Бендукідзе, людини, яка зуміла змінити себе і цілу країну, борця за права та свободи, борця за людей.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage