Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Як за рік позбавитися від депресії і знайти щастя в особистому житті
Random
Роман Повзик, Yakaboo.ua
 
Потрапити за тиждень у три країни — це реально? Так, якщо прочитати книгу Елізабет Гілберт.
 
Взятися за цю книгу змусила її світова слава. Далеко не кожен роман майже 4 роки міг знаходитися у списку бестселерів «The New York Times», а акторка Джулія Робертс — погодитися на головну роль. Крім того, сама авторка є доволі відомою у медійній сфері людиною — чого варті хоча б її надихаючі виступи на TED.
 
Американка Елізабет Гілберт спочатку стала відома як позаштатний автор національних видань. Проте світову славу їй принесла книга «Їж, молись, люби», яка вийшла у 2006 році.
 
Українською ж видання з’явилося минулого року у «Видавництві Старого Лева». Повна назва книги звучить як «Їсти, молитися, кохати. Історія жінки, яка рік мандрувала Італією, Індією та Індонезією, шукаючи все на світі» . Підзаголовок видання і пояснює сюжет роману.
 
Книгу можна назвати мемуарами, адже Елізабет розповідає читачами про однин рік, коли вона вирішила розібратися зі своїм життям. Гілберт вирішила розлучитися з чоловіком, у неї були проблеми з коханцем, тому в якості ліків і інструменту для пошуку себе вона обрала подорож. Але не одну мандрівку, а відразу три за рік — по 4 місяці на кожну локацію.
 
Першим пунктом для неї стала Італія, мову якою письменниця обожнювала і дуже хотіла вивчити. Тут вона записується до мовної школи, насолоджується пастою та знаходить молодих друзів-італійців.
 
До теми. Купити книгу «Їсти, молитися, кохати»
 
Далі шлях Гілберт пролягав до індійського ашраму, де вона разом з такими ж як сам заблуклими душами вчилася медитувати під керівництвом своєї гуру. Останні з 4 місяці подорожі Елізабет проводить на Балі, де знайомиться з традиціями місцевих і товаришує з цілителями і туристами.
 
Але насправді дуже важко в кількох реченнях передати настрій книги. У розповідях письменниці постійно відчувається іронія над собою, розуміння власної недосконалості, проблем. Хоч це і мемуари, Гілберт не робить спроби здаватися читачам ідеальною — вона часто помиляється, товстішає від італійської кухні, не може приручити свій мозок під час медитацій. Ми бачимо перед собою жінку зі своїми сумнівами — не ідеального автора бестселерів, а людину з невлаштованим особистим життям, постійними переживаннями і проблемами.
 
Мабуть, частково у цьому і є секрет успіху книги — у щирості її авторки. Вона страждає, проходить через депресію, але не здається. Зрештою, боротьба Елізабет за своє щастя приводить до нагороди.
 
«Їсти, молитися, кохати» — це своєрідний маніфест невпевненої жінки, яка готова взяти себе в руки і рухатися вперед. Тут постійно натрапляєш на жарти і стьоб, на відсутність страху сміятися над собою — а на це здатні тільки дійсно сильні люди.
 
Книга дозволяє швидко помандрувати і три різні куточки нашої планети і подивитися на них очима письменниці. Цікаво б було дізнатися, як зараз справи у її героїв, чи все у них гаразд?
 
Для кого: людей у депресії, тим, хто шукає якийсь поштовх до початку чогось нового та трудоголіків, яким найближчим часом не світять далекі мандрівки.
 
Схожі книги: «Кулінарна книга моєї прабабусі» Елізабет Гілберт та Маргарет Ярдлі Поттер, «Природа всіх речей» Елізабет Гілберт.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage