Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Як поєднати роботу та родину? Поради дитини бізнес-батькам
Random
Еntrepreneur, ілюстрації Pascal Campion
 
Зейнеп Ілгаз, співзасновник та президент компанії Confirm Biosciences and TestCountry
 
Коли я була юною, влітку я проводила багато часу, допомагаючи моїй мамі у нашому сімейному магазин іграшок. Протягом багатьох років я керувала всім: від продажів на касі до контролю персоналу. Цей досвід розвинув у мені сильну пристрасть до підприємництва. Якби не було так багато «робочих» років, коли я продавала іграшки, я, безумовно, не заснувала б свій власний бізнес.

 
Сьогодні я мама-підприємець. Дивитися, як цікавість мого сина до бізнесу з часом зростає, було весело і корисно. Мій 11-річний син Кенан вже почав «квітнути». Він не тільки супроводжує мене у багатьох ділових поїздках, а й запустив власний невеликий бізнес і створив «штаб-квартиру» в офісі моєї компанії.
 
Не зрозумійте мене неправильно: я не кажу, що бути одночасно матір’ю та підприємцем легко. Але є способи, які дозволяють збалансувати хороше батьківство і успішний бізнес. 
Коли ви працюєте на свою власну компанію і виховуєте дітей, не існує розпорядку дня. Все у вашому житті непередбачувано. Як правило, ви відчуваєте себе винним за довгі години на роботі, завелику кількість відряджень і відсутність вашої участі у дозвіллі дітей.
 
Замість того, щоб намагатися ідеально збалансувати два окремі світи, визнайте, що у вас є унікальна можливість поєднати роботу і сімейне життя. Розробіть гнучку систему, яка дозволить поєднати родину і бізнес, щоб знайти час подивитися шкільну п'єсу дитини або провести з нею час на роботі. 
 
Коли ваші діти зможуть стати такою ж частиною вашого світу, як ви для них, вони будуть краще розуміти, чому ви так багато працюєте.
 
Я запитала Кенана поради, як батьки-підприємці можуть успішно поєднувати роботу і сім'ю. Ось його перші п'ять думок:
 
***
 
1. Знаходьте час один для одного щодня.
 
Деякі батьки дійсно дуже багато працюють або часто їздять у відрядження, і не мають часу, щоб провести його з дітьми. Важливо бути принаймні трохи зі своїми дітьми щодня. Так вони не відчуватимуть себе покинутими. Неважливо, якщо ви зможете грати з ними тільки протягом 30 хвилин. Навіть трішки часу дасть свій результат.
 
2. Покажіть їм світ.
 
Коли мама взяла мене у свою бізнес-поїздку в Китай, я ходив з нею на конференцію і до Великої китайської стіни. Це була поїздка, яку я буду пам'ятати все життя. Ви також повинні брати дітей у деякі свої ділові поїздки, так вони зможуть дізнатися більше про світ бізнесу і різні культури водночас. Це дасть вам можливість провести час разом і мати спільні неймовірні спогади.
 
3. Облаштуйте офіс вдома.
 
Замість того, щоб йти з роботи о 21:30 щовечора, облаштуйте робочий простір вдома. Тоді ви можете піти з офісу, коли захочете, будете доступні і для ваших дітей, і для роботи, якщо це буде потрібно. Мої батьки так зробили, і я спокійний, знаючи, що вони вдома для мене, коли б мені не знадобились.
 
4. Зв`язок за допомогою технологій.
 
Коли мій тато чи мама подорожують і не можуть взяти усіх нас, вони щодня по кілька разів виділяють час, щоб побачити нас хоча б онлайн і надолужити згаяне. Бути на відстані важко, але можливість часто спілкуватися робить все простішим. Сьогодні існує безліч додатків та програм, щоб залишатися на зв`язку.
 
5. Побудуйте особливий зв'язок.
 
Якщо ви знаходитесь на відстані, подивіться на небо і думайте про нього, як про гігантський міст, що з'єднує вас із вашою родиною. Згадка про те, що ви дивитесь на ті ж самі небо, сонце і місяць, як й інші члени вашої родини, може допомогти кожному пережити ті важкі часи, коли ви далеко від близьких. Це так просто, але ніхто цього не помічає.
 
***
 
Після порад Кенана стало легше робити родину щасливою, навіть перебуваючи на відстані. Коли батьки знають, що їхні діти задоволені, вони всюди можуть відчувати себе добре.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage