Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Три прищі й смуток від нещасливого кохання»
Random
Жодної весни без «суперкрутих» - певно, таке взяли за девіз «Видавництво Старого Лева» та перекладачка Наталя Іваничук. Заледве минув рік після виходу книги норвезької письменниці Аудгільд Сульберґ «Хто проти суперкрутих», як у березні 2017-го друком вийшло продовження історії протистояння слабкозорої дівчини-альбіноса Анне Беа з найпопулярнішими діставучими однокласницями «Суперкруті догралися».
 
Дмитро Шульга, Кіровоград24
 
Здавалося б, у першій частині авторка на прикладі своїх героїнь переконливо довела, що головна краса – внутрішня і що за непривабливою зовнішністю може ховатися потужний талант, здатний втерти носа навіть «суперкрутелицям». Але не заткнути рота, як виявилося у другій частині. Тому проблеми в Анни Беа нікуди не поділися, хоча раптом з’явився привід принаймні для обережної радості: «суперкруті» пересварилися між собою і навіть більше – найголовніша з них – Тея – зазнає публічного приниження. Проте тут головну героїню починає гризти сумління, яке спонукає її, попри всі колишні образи, виявити співчуття до скинутих з трону однокласниць. Але виявиться, що не всі з них його потребують.
 
І хоч, як на мене, фабула другої частини менш виразна, в порівнянні з першою, але змагальний елемент буде наявний. Анне Беа доведеться спробувати влаштувати крутішу гелловінівську вечірку, ніж її однокласниця Юганна. А допоможе їй у цьому, цілком очікувано, найдивакуватіший персонаж повістей – тітка Муна. Хоча в «Суперкруті догралися» головна героїня могла б покластися й на власних батьків – у продовженні у них помітно гармонійніші стосунки з особливою донькою. Хоча й ще далекі від ідеалу. У другій книзі зміниться й дехто із «суперкрутих», але незмінним лишиться мій улюблений персонаж Аудгільд Сульберґ – вірний друг Анне Беа Нільс. Чого тільки варта його феєрична поява на перших сторінках повісті у мішку для сміття замість дощовика. Або з’ява в образі Волдеморта на вечірці наприкінці книжки.
 
До теми. Купити книгу «Суперкруті догралися»
 
У тексті «Суперкрутих-2» головна героїня неодноразово порівнюватиме своє життя з американськими гірками, коли, скажімо, ти прокидаєшся й тобі дошкуляють три прищі та смуток від нещасливого кохання, а вже за кілька годин ти відчуватимеш неймовірну радість від неочікуваної поїздки. Тому якщо під час читання «Суперкруті догралися» вас теж будуть трохи напружувати регулярні емоційні перепади – пригадайте себе у 12 з половиною років. Хоча не факт, що з тих часів це кардинально змінилося.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage