Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Найкращі книги для дітей: Туве Янссон, цикл про Мумі-тролів
Random
Книги про Мумі-тролів були переведені на 35 мов світу, за ними зняті мультфільми і радіоп’єси. У Фінляндії є навіть музей Мумі-тролів. Маленькі білі істоти, нащадки древніх скандинавських тролів, схожі на гіпопотамів, завоювали серця людей по всьому світу.

Основним мотивом цих книг є, мабуть, самотність, свобода і любов до будинку: ті якості, які в дитинстві близькі кожній людині. А ще – дружба і пізнання чудесного, загадкового світу навколо. Перші книги про Мумі-троля, його сім’ю і друзів описують світ дитинства як він є, хіба що з незвичної точки зору дитини, що нещодавно з’явилася на світ. У міру розвитку читача – розвивається і сам Мумі-троль, в його житті з’являються нові знайомі (і не всі з них так вже приємні). Останні книги циклу написані вже скоріше для підлітків, ніж для дітей: це «Чарівна зима», «Небезпечне літо», «Тато і море» … Найчастіше знайомство з циклом починається з історій «Капелюх чарівника» і «Комета прилітає», де розкривається зворушливий світ маленьких істот, Мумі-тролів і його мешканців.

Історії про Мумі-тролів увійшли в світовій фонд класики дитячої літератури, однак у самої Туві Янссен дітей ніколи не було. Більш того, автор сама завжди казала, що бачить себе більше художником, ніж письменником, і сама малювала ілюстрації до своїх книжок – проте всесвітня популярність до неї прийшла саме після серії книг про Мумі-тролів, а художні роботи не привернули особливої уваги публіки.
Мабуть, історії сімейства Мумі-тролів будуть кращим вибором для читання дітям: вони немов би створені для того, щоб дитина відчула турботу і увагу, як їх відчуває Мумі-троль, перебуваючи поруч з Мумі-мамою.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage