Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
Людина, як бублик: кільце і дірка
Random
Не знаю, чому цю книгу внесли до серії «Дітям про бізнес», бо вона швидше розповідає про життя, ніж про гроші чи фінанси. Сюжетна лінія подорожі Кіри до Каліфорнії та її пригоди тісно сплітаються з основами формування морально високої людини. І при цьому всі елементи «про бізнес» відходять далеко на задній план.
 
Головними ж бо є ті речі, яких Кіра вчиться від своїх давніх та нових знайомих. «Сім правил життя» - так називаються ті ази, які повинен засвоїти кожен, щоб стати щасливим. Перегортаючи сторінку за сторінкою, все знаходить сенс. І фраза «Якщо людина схожа на бублик, вона щаслива» стає зрозумілою, а пошуки «білого каменя» набирають все більше виразних обрисів.
 
Оптимістична історія, у якій не обійшлося без дива. Розумієш, що таємнича бабуся Шанія Вайс, яка весь час підтримує Кіру, є символічним образом поводиря по життю, а чарівна збільшувальна лупа – уособлення шостого чуття – інтуїції.
 
Однією із провідних проблем є і тема дружби. Якими незамінними стають близькі люди, коли життю загрожує небезпека. Не завжди у реальному житті є ті, хто готовий підставити плече і допомогти. Але це не означає, що таких не існує взагалі. І книга «Кіра й таємниця бублика» цьому підтвердження. Марсель, Моніка, Пітер, Анна та Сенді - стають сім’єю для Кіри та один для одного.
 
Насправді не так легко пояснити дітям, що у цьому світі дійсно вартісне, а ще важче навчити їх поводитися гідно і доброзичливо. Тому великим «плюсом» історії Бодо Шефера є проведення аналогії, як-от кільце від дірки – тіло, дірка від бублика – душа; голоси, які часто виникають в нашій голові: велетень − добро, карлик – зло. Також вдало обіграно вправи з картками і вивченням правил щастя. Повторення і дисципліна – ось запорука успіху.
 
«Кіра й таємниця бублика» стане чудовим порадником для дітей, навчить їх допомагати іншим, бути впевненим у собі. Пояснить, для чого потрібно безперервно навчатися. На прикладі різних ситуацій покаже, що таке привітність, доброзичливість,надійність. Доведе, що навіть за звичні буденні речі потрібно бути вдячними. І для цього не обов’язково бути нудною «дрисерованою» дитиною, а можна весело і цікаво проводити час…
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage