Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Країна Мумі-тролів-3»
Random
Третя книга серії «Країна Мумі-тролів» починається романтичною «Весняною піснею», а хто, як не Нюхмумрик, найкраще розуміється на питаннях пісень та весни? У цей великий і сповнений несподіванок том увійшли три найменш відомі шанувальникам мумі-тролів великі повісті Туве Янсон і ціла низка різноманітних історій.
 
Як же, врешті-решт, хочеться весни ... А вам ні? Протягом останнього місяця зима вже кілька разів передумувала збирати речі, а вся наша родина перележала з усіма можливими застудами та хворобами то від перемерзання, то від промокання, то знову від перемерзання… Єдина радість від такого проведення часу - його затишок і родинність, велика кількість всіляких чайно-шоколадно-кавових напоїв і практично нескінченне читання. Не дивно, що однією з перших малюки притягли «до чаю» книгу у блискучій салатовій обкладинці, від якої так і повіяло весною, ароматами хвої і пригод. Третя книга серії «Країна Мумі-тролів» починається романтичною «Весняною піснею», а хто, як не Нюхмумрик, розуміється на питаннях пісень та весни?
 
А далі справжнім водоспадом на нас полились найвигадливіші історії про силу фантазії Мудрика та мюмль, особливо найменших, і про ловлю останнього в світі дракона, що дістався Мумі-тролю. На наших очах у покинутому садку виріс найчарівніший з усіх луна-парків, прочинилася завіса таємниці гатіфнатів, а також відбулося перше в Мумі-долині Різдво. Про існування більшості з цих оповідань наша родина навіть не підозрювала, і як же приємно дізнаватися стільки нового про старих добрих знайомих!
 
Також до цього великого та сповненого несподіванок тому увійшли три найменш відомі великі повісті Туве Янсон. Серед них – лагідне та м'яке «Оповідання про невидиме дитятко», в якому Вітрогонка привела у мумі-будинок невидиму крихту Нінні. За своє коротке життя малятко зовсім зникло з очей через нескінченні штрикання своєї зверхньої тітоньки. І вся допомога, якої дитя дочекалася у рідному домі - це дзвіночок на шию, щоб не плутатися під ногами . Сумна реалістичність, адже ви теж іноді помічали таких Нінні по дорозі в магазин або на дитячому майданчику, чи не так? Але тепло і радісні щоденні клопоти мешканців Мумі-долини разом з турботою Мумі-мами відігріли залякану Нінні і поступово відкрили новим друзям її вигляд, починаючи з крихітних лапок.
 
«Тато і море» - незвичайна пригодницька історія циклу, в якій Мумі-тато споряджає свій човен «Пригода» і, покинувши затишний будиночок в Мумі-долині, зі всією сім'єю відправляється в розбурхане море, щоб оселитися на самотньому маяку серед кам'янистих круч покинутого острова! Мумі-троль заводить тут дружбу з Морською конячкою та, що вже зовсім дивно – з самою Марою! Маленька Мю, зі своєю поганою вдачею, виявляється мудрим і делікатним порадником, надійною охоронницею таємниць і чудовим другом, анітрохи не гірше за Нюхмумрика. А Мумі-мама з Мумі-татом в цей час досить успішно справляються зі своїми заплутаними, але незначними непорозуміннями.
 
Повість «Наприкінці листопада», яку Туве присвятила своєму братові Лассе, сповнена нових знайомств. Немов змовившись, тимчасово покинуту власниками долину мумі-тролів вирішують відвідати Мудрик Лавка і Гемуль, що мріє стати відважним мореплавцем, але занадто стурбований чужими справами, щоб хоч раз спустити на воду свій човен. У бік Мумі-дому тримає шлях Чепуруля, яка мало не загинула під час останнього генерального прибирання і прийняла рішення радикально змінити своє життя. А також Мюмля, яка збирається провідати сестричку Мю. Одним словом - більш захоплюючого і різноманітного читання цієї весни вам не знайти. Приєднуйтесь.
 
Джерело: Childbrand
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage