Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Котяче вар’єте
Random

Катерина Холод, Друг читача

Нам не вистачає історій про котів. Таких пухнастих і сміливих, тендітних і грайливих. Історій про котів з яскравою індивідуальністю, які змінюють людські долі і майбутнє планети. Повість Галини Вдовиченко «36 і 6 котів» – саме про таких котів, що здатні якщо не врятувати світ, то принаймні змінити життя двох людей.

Почалася ця історія в той звичайний день, коли підвальні коти раптово втратили приміщення. Зміна дверей у багатоповерховому будинку обернулася для угрупування котів трагедією. Так, вони опинилися на вулиці. 36 котів пухнастих і не дуже пухнастих, майже чистих чи брудних. Кожен особливий, кожен хоче знайти свій теплий куточок, де буде і молоко, і шматок смачної ковбаси. Але де ж він є, той куточок?

Ініціативу по рятуванню друзів на себе взяв одноокий кіт Кутузов. Він поклав надію на пані Крепову, поважну тітоньку «в окулярах і строкатому халаті», яка жила в цьому ж будинку. Кіт чомусь вирішив, що саме володарка однокімнатної квартири має прихистити котяче товариство. Тому, попри сумніви інших котів щодо шляхетності пані Крепової, він завів з нею улесливу розмову. Бо «якщо вас, хавчики, не пригощали, це ще не значить, що та людина є недобра». Кіт Кутузов запевнив Крепову, що боротьба зі щурами – це святий обов’язок кожного з тридцяти шести котів: «На одну ніч! Тільки сьоні! Поки дощ, поки щури десь поблизу зачаїлися. Перечекаємо негоду і – бувайте, добродійко! Не згадуйте лихим словом!»

Виступ Кутузова настільки вразив господиню, що вона заслухалася і впустила котів. Чомусь вирішила, що їх буде декілька. Але не так сталося, як гадалося. Замість одного-двох котів в оселю пані Крепової зайшли: Голота, Хук і Джек, Бубуляк, Кутузов, Баронеса, Хавчик, Ковбасюра, Сордель, Шкуряк, Шпондермен, Іветта, Лізетта, Мюзетта, Жанетта, Жоржетта, Кларетта, Пушинка, Хвастуля, Вертун, Брейкер, Робокоп, Степко, Сплюх, Чистюх, Мурчик, Нявчик, Бровчик та інші харизматичні котячі особистості. Тридцять шість котів у маленькій квартирі!

Це те, про що пані не могла мріяти вранці. Красива Баронеса – кішка-сфінкс стала тим, що примирило господиню з новими мешканцями. «Привіт! Із вами Коментатор-Чорний кіт. І зараз ми вам покажемо, де тридцять шість і шість котів отаборяться цієї дощової ночі. Котяче товариство матиме дах над головою завдяки – кому б ви думали? Баронесі! Так, так, завдяки Баронесі».

Пані Крепова захопилася цією чудовою кішкою і звикла до думки, що її квартира окупована іншими пухнастими створіннями. Психологічний ефект спрацював. Але для другого мешканця квартири, племінника Стаса, котяча присутність спочатку виявилася дилемою. «Кототовариство» займало чимало площу та й поводило себе небездоганно. Та харизма – дійсно страшна сила, і в цьому згодом впевнився не лише скептичний Стас, але й відвідувачі його маленької кав’ярні. Історія про знедолених тваринок перетворилася на блискучий тріумф. Котяче вар’єте здатне звеселити кожного, хто дійде до останньої сторінки цієї «вусато-хвостатої історії».

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage