Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Джордж і таємний ключ до Всесвіту»: як поєднати фантастичний роман, нон-фікшн і комікс
Random
Оксана Троян, Друг читача
 
Люсі Гокінґ, Стівен Гокінґ. Джордж і таємний ключ до Всесвіту : роман / Люсі Гокінґ, Стівен Гокінґ. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. — 334 с.
 
Ця книга була написана понад 10 років тому Люсі Гокінґ, дочкою відомого англійського вченого та астрофізика Стівена Гокінґа. Люсі написала два романи, але стала відомою після написання книги «Джордж і таємний ключ до Всесвіту». Вона написала першу книгу серії після того, як побачила, що діти розпитують її батька про космос, космічні хмари, астероїди, супутники планет та чорні діри — про все, що знає Стівен.
 
«Джордж і таємний ключ до Всесвіту» — це водночас науково-популярне видання, комікс, фантастичний роман із кольоровими вклейками і неймовірної краси космічними фото. Чорно-білі ілюстрації Гаррі Парсонса, які зображають пригоди головних героїв, створюють мультфільм, який полегшить сприйняття тексту найменших читачів.
 
На Франкфуртському книжковому ярмарку, який проходив у Німеччині, книга отримала перемогу в такій масштабній премії, як «Global Illustration Award». Перша перемога дісталася Творчій майстерні «Аґрафка» за створену ними обкладинку до книги. Під скретч-покриттям ховається загадка для маленьких та дорослих дослідників.
До теми. Купити книгу «Джордж і таємний ключ до Всесвіту»
Головні герої книги — маленький хлопчик Джордж, його сусідка Енні і її батько Ерік. Джоржд — звичайний американський допитливий хлопчик, в якого проблеми з ровесниками та непорозуміння з батьками-вегетаріанцями. Його батьки вважають, що наука й техніка нічого хорошого дитині дати не можуть, тому хлопчик мріє про комп’ютер і збирає на нього з кишенькових заощаджень.
 
Одного разу все змінюється, коли його домашній друг, свин Фредді, тікає до сусіднього будинку. І все б нічого, аби цей будинок не був покинутим і не жахав малого Джорджа. Але що ж не зробиш заради друга? Він прямує до цього будинку і неочікувано знаходить нових друзів — дівчинку Енні і її батька, вченого-фізика Еріка. Пан Ерік погодився відповісти на всі запитання хлопчика, розповів декілька фактів про Галактику та підготував до подальших мандрів з допомогою свого помічника. Завдяки незвичайному комп’ютеру «Космос» Джордж і дізнається про велетенські хмари і космос, астероїди і летючі брили. Він навіть не здогадується про галактичні мандрівки, в які його відправить новий друг.
 
Персонажі захоплюють своєю дитячою допитливістю. В деяких ситуаціях вони виявляють відвагу та мужність, яка не відповідає їхнім рокам. Герої симпатичні читачеві, й хочеться читати про їхні пригоди все більше і більше.
Тема книги досить оригінальна, автор подає її як щось нове саме для дітей. Чудовий український переклад Гани Лелів дозволяє читачеві насолодитися кожним словом у тексті. З фотоархіву книги можна дізнатися безліч фактів про зірки, планети, астероїди, подивитись справжні фото з космосу. Все, про що ми дізнаємось з Джорджем, — справжні факти. Як от, наприклад, що темний бік Місяця, який ніколи не видно з Землі, не сірий, а різнобарвний; що в Сонячній системі вісім великих і три карликові планети; що комети складаються з речовин, що утворилися в зорях, які вибухнули задовго до того, як народилося наше Сонце. Все це ми колись вчили в школі, й то було нецікаво й сухо, але автори змогли подати цю інформацію як цікаву пригоду.
 
Видання актуальне, цікаве для дітей, підлітків та навіть для дорослих. Книжка може зайняти чільне місце в перекладній літературі та розвивати надалі тему подорожей між галактиками й фантастику загалом.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage