Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Чутливий монстр
Random
Катерина Холод, Друг Читача
 
Цікавий світ відьмацтва не дає спокою англійській письменниці Саллі Ґрін та шанувальникам її дебютного роману «Напівлихий». Тому після нетривалої перерви побачила світ друга частина трилогії – фентезійний роман «Напівдикий». Так, це не мара, а цілком матеріальний факт: книжка в чорно-зеленій обкладинці.
 
Головний герой «Напівдикого» незмінний – Натан, який ніби щойно повернувся з зустрічі анонімних відьмаків: «Мені сімнадцять, і я повноцінний чаклун, який отримав три дари». Що робити з цими дарами, Натан як справжній романтичний герой не знає. Тому йому подобається страждати від усвідомлення своєї величі, поєднаної з дивовижною кровожерливістю. Таким є унікальний герой, народжений від Білої відьми та Чорного чаклуна. Таким має бути той, хто бовтається між двох світів, не знаходить собі спокою і постійно страждає.
 
Натан має велику силу, однак не контролює її в певні миті: «Я володію таким самим Даром, як і мій батько. Але нічого цього не пам’ятаю: ні того, як обертаюся на звіра, ні того, як знову стаю людиною». У романі присутні виразні графічні елементи, які підкреслюють жахливість перетворень Натана. Взагалі Саллі Ґрін подбала, щоб в «Напівдикому» було достатньо гарчання, зойків та пронизливих монологів. Сюжет роману доволі динамічний, якраз щоб не задрімати під час чергових скарг героя на його унікальні і такі небезпечні здібності.
 
Як справжній монстр-страждалець Натан примітив дівчину, котра викликає в нього неабияку симпатію. Це Анналіза, втілення еротики, добра та неабиякого розуму. Головний герой хоче врятувати своє кохання – бідолашну Анналізу, яку утримує в себе чаклунка Меркурія. На це він разом зі своїми товаришами, покладає чимало зусиль. Ще один привід для сумнівів, хвилювань і страждань. Але варто відмітити, що Натан діє, а не чекає, що ситуація зміниться без його втручання. Після відьмацького рятування Аннилізи дівчина розкривається для Натана з іншого, непередбачуваного боку, і це стане новою інтригою для наступної книжки.
 
Однак третій роман ще не вийшов, тож читачеві поки що доведеться розплутувати клубок інтриг у «Напівдикому». Боротьба білих і чорних магів, їхні спроби подолати підступних Ловців. Перемоги і поразки. Та у світі чаклунів не існує суцільних контрастів. Важливо розрізняти напівтони, чим і займається на протязі розвитку сюжету Натан, у перервах між бійками та приборкуванням внутрішнього звіра. «Мені все життя торочили про те, які зрадливі й ненадійні Чорні маги, але з того, що я бачу, вони не менш надійні, ніж будь-хто інший». Тож чутливий і жорстокий маг Натан гартує свій характер у життєвих труднощах, подібно до кожного підлітка, що змагається з «ловцями» дорослого життя. Цим мабуть і приваблює читачів «Напівдикий», незважаючи на досить невиразний фантастичний світ, створений авторкою роману Саллі Ґрін.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage