Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Батьківські обійми впливають на структуру мозку дитини
Random
 
Результати нових досліджень вчених з Німеччини та Республіки Сінгапур показали, що обійми батьків не лише позитивно впливають на характер та самопочуття дітей, а й покращують процеси формування мозку малюків. 
 
Дослідники спостерігали за групою п’ятирічних дітей та їхніх мам. Малятам давали певний час гратися іграшками і звертали увагу на те, як часто матусі торкаються дітей і як часто малята тягнуться до мам протягом цього часу. Згодом дітям робили МРТ. Ті діти, яких частіше обіймали, демонстрували значно вищу активність мозку у ділянці, що відповідає за комунікативні навички та зацікавленість у спілкуванні з іншими людьми.
 
«Зараз існує вже багато наукової літератури про те, наскільки важливий тілесний контакт батьків і дитини для здорового розвитку малюка: і фізичного, і психологічного, - каже Аннетт Шрімер, психолог з Національного університету Сінгапуру. - Наша ж робота додає до цього новий і важливий аспект: завдяки тілесному контакту розвивається так званий «соціальний мозок дитини» навіть по закінченню періоду дитинства».
 
Вченні вважають, що своєю увагою до дитини та тілесним контактом батьки активізують мозок дитини. І чим частіше батьки обіймають дітей ще від народження і протягом життя, тим сприятливіше це впливає на розвиток малят. «Обійми і дотики мають фундаментальну важливість для дітей, - вважає Шрімер. - Якщо немовлята і маленькі діти шукають тілесного контакту з батьками, батьки повинні з радістю реалізовувати цю потребу».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage