Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Активні мами мають щасливих дітей
Random
Чим активніша мама – тим активнішою буде і її дитина. Про це заявили вчені з Кембриджського і Саутгемптонського університетів (Великобританія). В опублікованих результатах їхніх досліджень йдеться про те, що політика щодо поліпшення здоров'я дітей має бути спрямована на матерів. Вчені дійшли висновку, що батьки відіграють найважливішу роль у формуванні здорових звичок на ранніх етапах життя маляти.
 
Протягом тижня дослідники спостерігали за серцевими ритмами понад п’яти сотень мам та їх чотирирічних діток. Для цього учасники весь час носили спеціальні пристрої на грудях. Фактори, що вплинули на рівні активності мам враховували також те, чи працює мама, чи ні, і чи є у дитини брат чи сестра.
 
Один з керівників дослідження, співробітник інституту дитячого здоров'я при Університетському коледжі Лондона Кетрін Хескет підтвердила, що дані дослідження показали прямий зв'язок між фізичною активністю у дітей та у їхніх матерів. Вчена зазначила: «Чим активнішою була мама, тим більш активною була і дитина. Цілком ймовірно, що активність одного впливає на іншого». Також Хескет заявила, що кожну хвилину помірної або інтенсивної активності мами її дитина була на 10% більш активною.
 
Як тільки жінки стають матерями, рівень їхньої активності падає і часто не повертається до колишнього рівня. Ця відсутність активності може потім впливати на їхніх маленьких дітей, вважають вчені.
 
Дослідники дійшли висновку, що дії щодо поліпшення фізичного стану дитини повинні бути спрямовані на здоров’я матерів. Кетрін Хескет зазначила, що «невелике збільшення активності мам може мати переваги і для мам, і для дітей». Більше ходити і рухатися кожного дня - ось що потрібно для створення цих переваг. Збільшення фізичної активності в сім'ї може поліпшити загальний стан здоров'я дітей, зазначає один з дослідників доктор Енн Хоскінс.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage