Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

15 батьківських помилок з любові до дітей
Random
Микола Петращук, Друг читача
 
Діти — це наше майбутнє. Ця прописна істина здавна відома, й більшість батьків, знаючи це, прагнуть виховати їх якнайкраще, щоби в майбутньому вони були хорошими людьми, могли знаходити спільну мову з іншими, відстоювати власні інтереси, не були зверхніми, нікого не ображали й завжди готові були допомогти ближньому. Та як цього досягнути? Особливо, якщо батьки не мають відповідної освіти та відношення до психології розвитку дитини чи хоча б до педагогіки. Саме таким батькам в пригоді стане нещодавно заснована «Видавництвом Старого Лева» серія «Школа мудрих батьків», в якій була опублікована книжка кваліфікованої практичної психологині Лариси Шрагіної «15 табу для мамусь і татусів».
 
Її нова книжка покликана допомогти батькам виховати дитину, незважаючи на те, що цей процес тривалий та далеко не легкий. Зокрема, авторка привертає увагу читача до правил, які потрібно засвоїти для того, щоби правильно виховувати дитину й допомогти їй вирости не тільки чемною, а й урівноваженою, впевненою в своїх силах, доброю та щасливою. Вона «накладає» табу на вчинки, що, попри зовнішню невинність або потрібність, в майбутньому обернуться негативом. Таким чином Шрагіна виділяє 15 табу-заборон :
 
— на маніпулювання вами (тобто батьками);
 
— на надмір уваги;
 
— на диктатуру;
 
— на вороже протистояння;
 
— на недоречну жалість;
 
— на перемогу коштом дитини;
 
— на втягування в конфлікт;
 
— на маніпулювання дітьми;
 
— на фізичне покарання;
 
— на «ведмежі послуги»;
 
— на негатив;
 
— на потурання лінощам;
 
— на потурання примхам;
 
— на ігнорування;
 
— на тотальний контроль.
 
Ці обмеження та поради, як їх найефективніше реалізувати, детально розглянуті на сторінках книжки. Слід додати, що Шрагіна звертає увагу на поведінку не тільки дітей, а й батьків, та неодноразово зауважує, що дітей не варто провокувати, а виховувати їх потрібно власним прикладом.
 
Авторка в книжці наводить велику кількість прикладів різноманітних життєвих ситуацій, в яких дитина може себе поводити не найкращим чином, та розглядає способи їх оптимального вирішення без сварок, скандалів, образ, таким чином захистивши себе й дитину від можливих психологічними травм.
 
Кілька слів хочеться сказати й про оформлення книжки. Видання оздоблене в тверду яскраву палітурку. Текст надруковано приємним для читання шрифтом на білосніжних сторінках. Для зручності читача, а також, щоб привернути його увагу, в книжці є багато виділень. Життєві приклади надруковано курсивом, жирним шрифтом відтінені словосполучення, на які потрібно першочергово звернути увагу. Основні поради батькам розміщені в рамках і відразу впадають в око.
 
Загалом, книжка «15 табу для мамусь і татусів» не товста та не перенасичена інформацією. Вона читається легко і з приємністю. В тексті відсутня складна термінологія, невеликі за обсягом розділи не відлякають навіть тих батьків, яким не вистачає часу на читання, або які не полюбляють сам процес читання.
 
Незважаючи на те, що книжка Шрагіної «15 табу для мамусь і татусів» насамперед призначена для батьків, вона, безперечно, буде цікавою психологам, вихователям, вчителям та всім, хто має відношення до виховання маленьких людей, а також любить із ними спілкуватися.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage